Saffranskaka med kanelfyllning

En underbart härlig saftig saffranskaka med lätt krämig kanelfyllning.

ca 14 bitar
5 ägg
100 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1,5-2 msk Bakery+ sötning
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1-2 pkt saffran

Fyllning:
50 gram smält osaltat smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kanel
0,5-1 msk Bakery+ sötning

Gör så här:
Kanelfyllningen:
Smält smöret blanda i övriga ingredienser väl.
Saffranskakan:
Smält smöret. Vispa ägg fluffigt i några minuter. Tillsätt sötning, saffran,smör och grädde och blanda väl.
Blanda övriga torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten.
Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper. Bred ut halva saffranssmeten i botten och klicka/bred över kanelfyllningen och bred över resterande saffranssmet. Toppa med lite flagad mandel. Grädda 175 grader i ca 30 minuter.

Tips: Går även att grädda i muffinsformar och fördela en klick kanelfyllning och täck med resterande smet. Grädda i 175 grader i ca 15 min.

©Mariann Andersson

 

 

 

Bloggar etiketter: , , ,