Kryddig kycklingschnitzel 2 port
2 benfria och utbankade kycklingklubbor
2 msk olivolja
1 tsk salt
½ tsk curry
½ tsk paprikapulver
½ tsk kanel
Här använder jag kycklingschnitzlar med skinnet kvar, som jag köper utbankade hos favoritslaktaren Güven Et i Alanya.
Här hemma finns urbenade kycklinglår utan skinn, de funkar förstås de med.
Du kan också bena ur kycklingbenen själv med hjälp av en vass kniv.
Lägg dem mellan plast och banka ut till tunna schnitzlar.
Blanda ihop kryddorna och saltet. Pensla schnitzlarna på båda sidor med olivolja och strö kryddorna jämnt över.
Lägg på en plåt på bakplåtspapper med skinnsidan upp. Ställ in i mitten av ugnen på 225º.
Stek 5 minuter och ta ut och vänd, stek 3 minuter.
Vänd igen så skinnsidan får bli krispig under 3 minuter till.
Här nedan ser du bilder från den slakteributik vi handlar hos på vintrarna i Alanya, har varit kund hos dem i 13 år nu.
Våra tankar går till dem och de andra vännerna i Turkiet nu i dessa svåra tider.
Hoppas det snart blir lugnt igen så turisterna återvänder.