Kålrabbi är ju ett fin grönsak som påminner om potatis.
Så att använda den istället för potatis går utmärkt. här valde jag att göra en varm ”potatis”sallad av den!
Sockerärtor ca 6 gram kh och kålrabbin 4,4.
Varm kålrabbisallad med sockerärtor.
2 portioner
500 gram kålrabbi
100-150 gram sockerärtor
1/2 rödlök eller 5 cm av en purjo
smör, salt och peppar
lite grovhackad persilja
Gör så här:
Skala och skär kålrabbin i ”potatis” bitar. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem muka i ca 15 minuter.
Sila av dem.
Dela sockerärtorna på mitten och strimla purjon eller skiva rödlöken.
Fräs upp allt i smör i en stekpanna/gryta på medelvärme under ca 5 minuter och krydda efter smak.
Häll upp i serveringsform/skål och strö lite persilja över.
Serveras till goda korvar, stekt/grillat kött/fisk eller annan god passande proteinkälla.