Ett alternativ till midsommartårta med grädde och hela “tårt-kalaset”. Här blir det lättare att frakta med sig på picknicken, som många gånger blir på just midsommarafton.
Man kan ju packa ner vispadgrädde vid sidan av.
till Saftig Jordgubbskaka behövs:
8-10bitar
150 g mjukt smör
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
2 rumsvarma ägg
1 dl kokosnötsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
Topping/fyllning:
2 dl crème fraiche
3 ägg
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
0,5 tsk vaniljpulver
200 g jordgubbar
Gör så här:
Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa väl.
Blanda kokosnötsmjölet med bakpulvret och vaniljen, blanda ner i smeten. Bred denna ut i botten och upp lite på kanten i en rund springform ca 22 cm.
Blanda Creme fraich, ägg, vanilj och sötning väl. Häll över i formen och lägg skivade jordgubbar ovanpå
Grädda kakan i 175 grader i ca 35 min.
Servera eventuellt med vispad grädde och några extra jordgubbar.
©MariannAndersson
Detta är ett omvandlat recept från en bloggläsare då jag önskade mig “önskekaka“.
Minns dock inte vem, hoppas hon ser receptet nu och känner igen det lite.