I vår familj får man varje gång nån fyller år bestämma middag själv på sin födelsedag. Det är en tradition som etsat sig fast hos oss i många år och lika roligt att laga önskemiddag varje gång!
Joline älskar ju kyckling och hade förra året en kyckling och pastasallad på menyn. I år blev det också kyckling fast honungsglaserade klubbor med klyftpotatis, sallad och USA-sås!
Tårtan, minns ni den?, var ju en hamburgare och årets tårta ska hon göra själv till kalaset idag efter ett mycket omtyckt tema när man är 11år… Ni ska få se sen…
8 port
Det här behöver du :
8 kycklingklubbor, ca 2 kg
½ dl kallpressad rapsolja
1 dl flytande honung
3-4 msk grillkrydda
2 msk tomatpuré
4 pressade vitlöksklyftor
GÖR SÅHÄR :
Lägg upp kycklingklubbor på en stor ugnsplåt. Rör ihop ingredienserna till glazen och pensla på bägge sidor på klubborna. Stek i ugn 200 grader knappt 1 timme. Börja stek med ”undersidan” överst och vänd dom med skinnsidan överst efter halva tiden. Pensla med skyn från plåten.
Ta ut klubborna och lägg över på ett fat. Pensla ytterligare några gånger med skyn från plåten och låt dom svalna något före servering.
American grillsås (Joline kallar den USA.-sås) :
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl gräddfil
3 msk stark sweet chilisås
1 msk balsamicovinäger
1 msk tomatpuré
1 msk steakhous seasoning *
2 tsk paprikapulver
*American steakhouse(Fidde´s Payne) innehåller :
Finsalt, Lökpulver, Chilipulver, Brunt socker, Rökt paprika, Koriander frön, Rostade Vitlökflarn, Senapspulver, Persilja, Tomatpulver, Röksmak, Citronsyra, Basilika, Oregano.
Kryddan kan man hitta på bl a. Citygross eller beställa på nätet, te x. här >>
Glazen till kycklingklubborna är så grymt god, se till o pensla ofta och även efter att du tagit ut dom ur ugnen.
Klyftpotatisen kryddad och nu åker allt in i ugnen.