Gomorron! å var det äntligen fredag, tjoohoo! Tror minsann vi ska slå till på lite tacos ikväll. Vad har ni för planer?
Igår gjorde jag en soppa till lunch som bara blev sååå in i bombens god så den får ni nu recept på. Inga krusiduller, enkla ingredienser och tar inte mer än 10 min! Perfekt att fylla termosen med till helgen och vara ute i solen och njuta men också en färgglad liten förrättssoppa till påskbordet kanske. Helt vegetarisk och här serverad med ett litet spett med grillad halloumi, salt och knaprigt som gör sig riktigt bra till soppan.
2 port alt. 4 förrätter
Det här behöver du :
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3-4 morötter
1 tsk tomatpure
6 dl grönsaksbuljong
2 msk philadelhiaost
Salt o peppar
GÖR SÅHÄR :
Skala och hacka löken grovt. Skala och skölj morötterna och skär i tunna skivor. Smält smör i en kastrull och fräs på löken tillsammans med morötter och tomatpure till löken mjuknat något. Låt vitlöken få fräsa med hel, fast skalad. Slå på buljongen och låt koka på medelvärme ca 5 min tills morötterna är mjuka. Mixa soppan med stavmixer. Rör i philadelphiaost och smaka av med salt och peppar.
Servera stekt halloumi till på ett spett med små plommontomater.
* Tips!
Variera soppan med andra smaker som en skvätt vitt vin, lite citron, riven ingefära, en gnutta chili etc etc.
En riktigt god färgklick är denna soppa med knaprig salt halloumiost!
Kanske en av påskens små rätter på bordet!
The post Godaste morotssoppan med halloumi appeared first on Kryddburken.se.