Häromdan bakade Joline muffins och tog med till klassen och bjöd på. Vi hjälptes åt och gjorde dubbel sats, alltihop i en matberedare. Smidigare kan det ju inte bli.
24 st fick vi ut och då har vi dubblat receptet nedan. Ett otroligt gott recept som ger höga, mjuka muffins, perfekta att fylla med vaniljkräm och pudra lite florsocker över.
Om det blev uppskattat? JA!
12 st
Det här behöver du :
125 gram kallt smör
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ dl mjölk
GÖR SÅHÄR :
Skär upp det kalla smöret i kuber och blanda med alla ”torra” ingredienser i en matberedare. Använd kniven och mixa hastigt bara så det blir en smulig deg och smöret blandat sig. Tillsätt sen ägg och mjölk och mixa smeten slät, inte för länge bara. Fyll 12 muffinsformar i muffinsplåt. Grädda ca 20 min i 175 grader.
Låt muffinsarna svalna, gör en liten urgröpning i mitten på varje och fyll dom med vaniljkrämen med en sprits.
till 12 muffins
Vaniljsmörkräm :
150 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
GÖR SÅHÄR :
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp tills det blivit riktigt fluffigt och vitt. Tillsätt en äggula och vispa en minut till. Fyll en spritspåse och spritsa i varje muffins.