Äppelpaj á la Fia

Blanda socker och margarin ”fluffigt”. Blanda i mjölet, den hackade mandeln och äggulan. Rör om. man kan gärna sätta i lite vaniljsocker också. Skala, kärna ur och skiva äpplena, lägg i botten av en pajform (ca 28 cm diameter) Klicka ut smeten så den täcker äpplena (mycket kladdig, går bäst med bruk av två teskedar), […]

Inlägget Äppelpaj á la Fia dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj á la Fia

Blanda socker och margarin ”fluffigt”. Blanda i mjölet, den hackade mandeln och äggulan. Rör om. man kan gärna sätta i lite vaniljsocker också. Skala, kärna ur och skiva äpplena, lägg i botten av en pajform (ca 28 cm diameter) Klicka ut smeten så den täcker äpplena (mycket kladdig, går bäst med bruk av två teskedar), […]

Inlägget Äppelpaj á la Fia dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj á la Fia

Blanda socker och margarin “fluffigt”. Blanda i mjölet, den hackade mandeln och äggulan. Rör om. man kan gärna sätta i lite vaniljsocker också. Skala, kärna ur och skiva äpplena, lägg i botten av en pajform (ca 28 cm diameter) Klicka ut smeten så den täcker äpplena (mycket kladdig, går bäst med bruk av två teskedar), … Continue reading Äppelpaj á la Fia

Inlägget Äppelpaj á la Fia dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj á la Fia
Blanda socker och margarin ”fluffigt”. Blanda i mjölet, den hackade mandeln och äggulan. Rör om. man kan gärna sätta i lite vaniljsocker också. Skala, kärna ur och skiva äpplena, lägg i botten av en pajform (ca 28 cm diameter) Klicka ut smeten så den täcker äpplena (mycket kladdig, går bäst med bruk av två teskedar), [...]
Rabarberpaj á la Fia

Blanda socker och margarin ”fluffigt”. Blanda i mjölet, den hackade mandeln och äggulan. Rör om.
man kan gärna sätta i lite vaniljsocker också.
Skala, kärna ur och skiva rabarberna, lägg i botten av en pajform (ca 28 cm diameter)
Klicka ut smeten så den täcker rabarberna (mycket kladdig, går bäst med bruk av två teskedar), strö över kanel och pärlsocker.
In i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter, tills den fått fin färg och rabarberna är genomstekta.


Ingredienser:

30 gr sötmandel, finhackad eller malen
150 gr margarin
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 äggula
5-6 rabarber
kanel och pärlsocker att strö över

Serveras varm med tjock vaniljsås, glass eller grädde.

Njut!

Originally posted 2009-09-17 18:19:43. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj á la Fia dök först upp på Rabarberpaj.se.