Fisk med mättande tillbehör
Vi har försökt oss på att äta mer av fisk under vintern, mat som är riktigt bra om man vill hålla sig frisk.
Det nyttiga fiskfettet är väldigt bra att få i sig på naturlig väg.
De flesta äter alldeles för lite av Omega-3 i förhållande till Omega-6 idag, med värk och inflammationer som följd.
Läs mer om Omega-3 och vikten av balansen mellan de olika fettsyrorna här hos Dr Nisse Simonson.
Jag har blivit påmind senaste dagarna om hur jobbigt det kan vara med ledvärk.
Datoranvändande är inte så bra för mig, statisk arbete påverkar mina leder negativt.
Sen jag slutade med Facebook vid nyår och nu bara skriver på den här bloggen så har jag mått mycket bättre i min dåliga skuldra och axel.
Men nu med korrekturläsningen av Low Carb High Fat Barbecue, så har förstås tiden framför datorn ökat avsevärt.
Så idag får du ännu ett snabbskrivet recept som jag haft publicerat på min Paleo-blogg tidigare.
Stekt fisk med äggsås 2 port
2 portionsfiskar à 300 gram, urtagna och fjällade vid behov
3 msk smör
1 citron
Salt och peppar
Skölj fisken väl och torka med hushållspapper. Skär några snitt genom skinnet så går stekningen snabbare och fisken riskerar inte att bli torr.
Pressa citron både in och utvändigt och krydda väl. Gnid in kryddorna så det kommer ner i skårorna.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn fiskarna 2-3 minuter på hög värme innan de försiktigt vänds.
Dra ner temperaturen och låt steka färdigt ca 3-4 minuter, beroende på fiskens tjocklek.
Du kan testa att den är klar genom att dra lite i ryggfenan, lossnar den lätt är fisken klar.
Jag använde guldsparid, cipura på turkiska. Den liknar abborre i smaken.
Servera den stekta fisken med äggsås och stekt zucchini.
Äggsås med dill och mandel 2 port
2 mjukkokta ägg
1 dl majonnäs
1 dl hackad dill
½ dl grovhackade mandlar
½ ekologisk citron, rivet skal och saft
Salt och peppar
Skala och skär äggen i mindre bitar. Blanda majonnäs med dill, citronskal och saft, smaka av med salt och peppar.
Vänd ner de hackade mandlarna och äggen. Kyl en stund innan servering.