Brukar ni baka sockerkaka med 3-mugg-måttet? Det är ju så busenkelt och perfekt när barnen ska baka dessutom! En mugg av varje; socker, ägg och mjöl. Detta recept använder jag alltid till sockerkaka, då blir den alltid lyckad. Hög och saftig.
Som pricken över i:et brukar jag ibland grädda på en spetsglasyr som här. Blir supergott!
Hög och saftig sockerkaka :
1 mugg strösocker + 1 msk vaniljsocker
1 mugg ägg
1 mugg vetemjöl + 2 tsk bakpulver
50 gram smör
GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg, socker + vaniljsocker vitt och poröst. Vänd ner mjölet med bakpulver. Rör sist ner smält smör. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda ca 40 – 45 min. Ta ut kakan och vänd den försiktigt upp och ner. Placera den på en plåt med bakplåtspapper. Bred på glasyren och grädda ytterligare 5 min.
Spets-glasyren :
4 msk smör
4 msk grädde
1½ dl strösocker
GÖR SÅHÄR :
Blanda ingredienserna i en kastrull och låt allt koka upp hastigt. Häll smeten över kakan och ställ in i ugnen igen ca 5 min.