Kycklingfavorit
Idag blev det kyckling till lunch, här får du receptet på en av de kycklinggrytor jag oftast gör här nere i Turkiet.
Köper urbenat lår med skinnet kvar, det ger en riktigt mättande rätt.
Just nu håller jag på med korrekturläsning av det första amerikanska manuset av mina tre kokböcker.
Har på grund av lite för mycket datorsittande fått ont mellan skulderbladen senaste dagarna.
Har en gammal skada där som gör sig påmind om jag sitter för länge vid datorn.
Blir då lätt inflammerad ut mot axeln, så nu är det riktigt bra anti-inflammatorisk mat som gäller.
Gurkmeja, ingefära, chili och vitlök har alla riktigt bra effekt på immunförsvaret, så nu är det den här typen av mat som gäller.
Läs mer om det här hos Sanna Ehdin.
Njuter av riktigt fint vårvinterväder just nu, så jag kan jobba ute i solstolen och samtidigt hålla mig varm :)
Chicken Curry 2 port
3-400 g benfritt kycklinglår eller kycklingbröst
1 dl grädde eller kokosgrädde
1 grön paprika
1 dl strimlad purjolök
3 msk smör eller kokosolja
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
2 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk tamarisoja
Chiliflingor
Salt
Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva vitlök, paprika och purjo.
Bryn smöret ordentligt, häll i kycklingbitarna och bryn dem väl runtom. Rör i grönsaker och kryddor, låt fräsa några minuter.
Häll på grädden och sojan. Koka upp och låt puttra några minuter.
Servera grytan med gröna blad och granatäppelkärnor.