LCHF recept för Blåbärskaka

En enkel men god blåbärskaka som blir klar under 1 timme!

LCHF-Blåbärskaka
Portioner: 2 st
Tid: 10 min
Från: Marja på http://bakasockerfritt.blogg.se/

Ingredienser
Blåbärskaka – liten form på 12 cm i diameter

Kaksmet:
35 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 1/3 msk kokosnötsmjöl
ca 4 ½ msk stevia strö
½ kryddmått vaniljpulver
1 droppe bittermandelarom
2 msk vispgrädde

Topping:
15 gram blåbär + 1/3 tsk stevia strö + ½ tsk mandelmjöl
20 – 30 gram nötter (ex. hasselnöt, pecannöt och mandel)

Så här gör man:
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till kaksmeten. Rör ner ägget, det smälta smöret, bittermandelarom och vispgrädden (ej vispad). Smaka av smeten och känn om den är tillräckligt söt (smeten är sötare än vad kakan blir då den har gräddat klart). Smöra och bröa en liten form på 12 centimeter i diameter och häll i smeten. Banda blåbären med lite stevia strö och mandelmjöl och strö därefter på kakan. Grovhacka valfria nötter och strö även detta på kakan och blåbären. Grädde i nedre del av ugnen på 150 grader i ca 40 minuter. Vill man ha en sötare kaka går det bra att strö på sötning i efterhand.

Vill man använda en stor form går det bra att fyrdubbla alla ingredienser. Känn efter med en sticka när kakan är klar (den ska vara fast).