Gammaldags Äppelkaka
Blanda de torra ingredienserna, fördela smöret däri, tillsätt mjölk och ägg. Häll i smord och bröd form, vänd äppelklyftorna i socker och kanel, lägg dem på smeten. Grädda kakan ca 35 min i 160 grader. En väldigt god kaka som blir saftig. Ingredienser: 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2tsk bakpulver 1tsk vaniljsocker 50 g [...]
Lollos Äppelkaka
Gör sockerkakan, rör smör och socker. Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord bröad form. Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i det. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker [...]
En härlig äppelpaj
Blanda alla dessa ingredienser utom äpplen i en bunke. Häll i en pajform. Äppelklyftorna lägger du omlott snyggt över.Strö över lite kanel och socker.Grädda i ugn i 175 grader i 45 min. Antal: 10 port. Ingredienser: ½ dl smält smör 1 burk gräddfil 1 kaffekopp socker 2 kaffekopp mjöl 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver [...]
Socker äppelkaka
Ingredienser 4-8 äpplen beroende på storlek 4 ägg 2 dl Dansukker Brun Farin Strö 1 tsk kanel 1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver 1/2 dl Dansukker Fibrex 75 g smält smör eller margarin 1. Sätt ugnen på 175º. 2. Vispa ägg och farin pösigt. 3. Blanda kanel, vaniljsocker, potatismjöl, Fibrex och [...]
Helgas äppelpaj
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. [...]
Jennies äppelpaj
10 äpplen 3 msk mald kanel 1 dl socker 150 g smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ dl sirap En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås. 1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och hälften av sockret, [...]
Äppelpaj med honung
Hacka snabbt samman mjöl, socker, salt, smör och ägg till en slät pajdeg som får vila kallt ca en timme. Kavla ut degen (mellan bakpapper) till en tunn kaka ca 24 cm. Lägg över på plåt med bakpapper och tryck upp kanterna runt om. Forma dem med mjölad tumme och gaffel. Sätt ugnen på 175°C. [...]
Enkel äppelpaj – enklaste äppelpaj receptet
Enkel äppelpaj – recept på den enklaste äppelpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott! Ingredienser fyllning: - 5 äpplen (fasta, syrliga) - 1 dl socker - 1 msk kanel Ingredienser pajdeg: - 1½ dl vetemjöl - 1½ dl socker - 100 g smör eller margarin Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Medel Gör [...]
Mammas knäckiga äppelpaj
Portioner: 4 – 6 Ingredienser * 6 – 8 äpplen * 1 valfri mängd socker * 1 valfri mängd kanel Täcke * 125 g smör eller 125 g margarin * 1.5 dl socker * 2 dl vetemjöl * 0.75 tsk bakpulver Tillagning Värm ugnen till 200 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i [...]
Fransk äppelpaj (tarte tatin)
Fransk äppelpaj! En riktigt smarrig fransk äppelpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk äppelpaj (tarte tatin). Smarrigaste franska äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som är både enkelt och gott. Ingredienser: (4-6 portioner) - 60 g osaltat mjukt smör - 150 g mjöl - 1 äggula - 1 msk [...]