Roquefortfylld kycklingfilé inlindad i serranoskinka för dig som äter enligt LCHF!
Roquefortfylld kycklingfilé á LCHF
Portioner: 2 st
Tid: 40-45 minuter
Ingredienser
2 kycklingfiléer
100 g roquefortost
4 skivor serranoskinka
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
½ hönsbuljongtärning
Dragon
Salt
Peppar
Blomkålsris:
Smör
1 blomkålshuvud
50 g sockerärtor
½ hönsbuljongtärning
Salt
Peppar
Så här gör man
Börja med att sägga ugnen på 180ºC med varmluft eller 200°C i vanlig ugn.
Gör sedan ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med ca hälften av roquefortosten, typ 50 gram. Linda sedan serranoskinkan runt kycklingfiléerna så att snittet inte syns. Använd gärna steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop.
Stek sedan kycklingfiléerna tills dom får en fin yta. Medans du steker kycklingfiléerna kan du ta fram en ugnssäker form och blandar crème fraiche, grädde, resten av osten, smulad hönsbuljong, dragon, salt och peppar. Lägg sedan ner kycklingfiléerna i såsen och stek färdigt i ugnen i ca 30 min.
Riv sedan blomkålshuvudet i ett rivjärn på det grövsta och stek sedan i rikligt med smör. Krydda med salt, peppar och smula ner hönsbuljongtärningen. Skär sockerärtorna i mindre bitar och vänd ner i blomkålsriset.
Vispa till såsen och servera med en sallad!
Recept från http://karinslchf.blogg.se/
En god LCHF soppa med lite sting i!
LCHF fisksoppa med sting
Portioner: 4 st
Ingredienser
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 fiskbuljong
2 dl paprika och chili crème fraiche
4-5 dl grädde
400 g fryst lax
2-3 dl frysta grönsaker efter smak och tycke, jag använde ärtor, majs och paprika blandning.
Citronpeppar
Så här gör man
Börja med att fräsa vitlök och löken i smör. Tillsätt sedan en buljongtärning och lite vattne.
Häll sedan i créme fraichen, grädden och laxen, som du har skurit i tärningar. Smaka sedan av med citronpeppar.
Tillsätt sedan grönsakerna och servera!
En god och enkel currykyckling som passar utmärkt som en LCHF-rätt..
Currykyckling á LCHF
Tid 45 minuter
Portioner: 3 st
Ingredienser
4 kycklingfiléer
Smör
3-4 vitlöksklyftor
2-3 tsk curry
½ tsk salt
1-2 tsk sambal oelek
8-10 stora färska champinjoner
1 liten purjolök
3-4 dl grädde
1 brk crème fraiche, ca 150 g
Gör så här
Börja med att skiva champinjonerna och strimla purjolöken. Stek dem sedan i smör och lägg över dom i en bunke.
Dela sedan kycklingen i mindre bitar och smält smör i en stekgrytta. Lägg i curry, sambal oelek, salt och vitlök, fräs till kryddorna.
Lägg sedan i kycklingbitarna och bryn dom. Tillsätt grädden och låt det sen småputtra under lock i 35-40 minuter.
Tillsätt sist crème fraichen och låt koka upp. Servera med broccoli, blomkål eller några andra kokta grönsaker.
En snabblagad och god Köttfärskalops för de som går på LCHF-dieten men passar funkar även för icke-lchf:are!
LCHF Köttfärskalops
Tid 25 minuter
Portioner: 4 st
Ingredienser
500 gram nötfärs
2 dl vispgrädde
50 gram smör
½ lök
½ morot
Salt
Vitpeppar
Kryddpeppar
Lagerblad
1 mörk oxbuljong/köttbuljong
Soja
Gör så här
Börja med att steka färsen och löken i smöret. Krydda sedan med salt, vitpeppar och kryddpeppar.
Häll sedan i vispgrädden och lägg i lagerbladen.
Efter att du har skalat, skivat och haft
Skala och skiva morötterna. Ha sedan ner dom och låt detta koka ihop i ca 20 minuter. Avsluta med lite soja, mest för färgens skull.
Servera gärna med sallad eller broccoli. För de icke LCHF-ätarna så passar ris till!