Fästingvaccinet – Ska vi vaccinera oss i alla lägen alltid?

fästingvaccin”Ska alla vaccinera sig alltid mot allting?”
Denna fråga har jag brottats med under några års tid nu… ibland tänker jag att vi människor vill ”vaccinera” oss mot allt… även mot livet…
Att leva innebär inte det alltid en risk att dö? En risk att bli sjuk? En risk att bli skadad? En risk att bli sårad? mm mm
Jag kan konstatera att leva då innebär LIVET just allt detta, det är liksom det som är Livet

Att leva livet är väl att släppa lite på att ”styra livet”, to go with the flow liksom…

Nu blev jag visst lite allmänt filosofisk…

Det jag egentligen vill komma fram till är att nu går ”reklamen” för att vi helst ska vaccinera med fästingvaccinet, dvs mot TBE .
Ibland kan det nytta att läsa på lite när propagandan går om ”folk vaccinera eder!”
En bra sida som bör bokmärkas är vaccin.me läs och sök på den alltid innan du överväger att vaccinera dig och därmed kan du göra de rätta överväganden och valen som gäller dig.
Ang. Fästingvaccinet skriver de:
”Under sommarhalvåret propageras det friskt för vaccin mot TBE, i folkmun ”fästingvaccin”. Det senaste decenniet har både fästingbussar och fästingbåtar åkt på vaccinationsturné i de värsta riskområdena – inte bara en, utan minst två gånger per säsong, för att säkerställa att alla får sina två grundvaccinationer mer eller mindre utanför husdörren.

Text: Linda Karlström / Artikeln publicerad i senaste Tf-bladet

Är detta verkligen nödvändigt? Innan vi tar oss en närmare titt på vaccinet och TBE, som står för tick-borne encephalitis (fästingburen hjärninflammation) vill jag klargöra det allra viktigaste.

Fästingvaccinet är ett vaccin som alla andra. Det består av en kemikalie- och viruscocktail som sprutas in direkt i kroppen, förbi alla naturliga skyddsbarriärer. Syftet är att provocera kroppen till att framställa antikroppar, som påstås skydda mot insjuknande i TBE.

Detta resonemang håller inte. Antikropparnas antal är inte avgörande för om vi blir sjuka eller inte. Hela vaccinationsteorin bygger på en tro som aldrig bevisats på ett vetenskapligt sätt. (1-3) Immunförsvaret är oerhört komplext och alla delar samspelar med varandra. Vill man ha en bättre kaka räcker det inte att dubblera mängden mjöl och spetsa härligheten med aluminium och formaldehyd.

Detta faktum torde räcka för att säga nej tack till vaccin, men låt oss ändå för skojs skull anta att vaccinet mot TBE är effektivt, det vill säga ger ett skydd mot fästingburen hjärninflammation. Är det då värt alla biverkningar?”
Läs mer HÄR

 

Bloggar etiketter: , ,