Äntligen så har jag funnit smör gjort på opastöriserad gräsbetes-grädde!!
Detta smör tillverkas i Jämtland på Ovikens ost.
Givetvis hettar du inte upp smöret och pastöriserar det själv, utan stek i vanligt ekosmör och använd detta smör endast väldigt försiktigt smält och ex i våra grönsaksmoser, på goda smörgåsar, i de löskokta äggen osv osv.
Jag tänker mig att man kan beställa (bindande) till mig och smöret kommer hem till mig då jag ju jobbar hemifrån och kan ta emot smöret. Vi kanske kan beställa varannan månad?
Smöret håller sig i frys i 4 månader och i kyl 4 veckor.
Det går att köpa både osaltat och saltat smör.
Smöret kostar 189 kr kilot. i 500 g förp. Frakten delar vi på och den ligger på 150-200 kr.
Hör av dig via kontaktformuläret här på bloggen, helst senast fredag. De tillverkar smör varje vecka och behöver veta senast slutet på veckan före.
En liten parantes, sådant här smör var det Weston. A. Price pratade om när han nämnde sacred food hos Alpfolket i Schweiz.
Så ät smöret med andakt…