Pepparkakans dag idag den 9/12
Här bjuder jag på de godaste pepparkakscupcakesen med lingontopping !
©2013 MariannAndersson
ca 12 st
Muffins:
5 ägg
100 gram osaltat smör
2 dl creme fraiche
1,5 msk Bakery+ sötning
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl pofiber
2 msk pepparkakskrydda
ev 1 tsk pomeransskal malda
2 tsk bakpulver
Lingontopping:
1 dl frysta lingon
150 gram cream cheese typ Philadelphiaost
1,5 msk Bakery+ sötning
3 msk grädde
Gör så här:
Vispa äggen till muffinsen fluffigt i flera minuter. Smält smöret och häll sedan i avsvalnat smör och creme fraiche och blanda väl runt.
Blanda alla torra ingredienser väl och blanda sist ner dem i smeten. Fyll upp muffinsformar till ca 2/3, grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Tina och mixa lingonen med sötningen till toppingen väl, vispa sedan med elvisp ner cream cheesen i lingonen och när det är väl blandat ta en msk av grädden i taget och vispa upp till en härlig spritsbar konsistens.
Spritsa sedan toppingen på pepparkaksmuffinsen och dekorera med några lingon.
Tips: Givetvis kan den gräddas i en sockerkaksform för traditionell mjuk pepparkaka.
Önskar alla en god Pepparkakans Dag!