Här kommer ett till recept ur LCHF Expressens tidning utkom nov 2015.
Det är ju inte jul men jag tycker absolut att kryddiga kakor passar åretrunt!
Kanelkakor
ca 16 st
Ingredienser:
100 g mycket mjukt smör
3 msk Bakery+ (eller annan vald sötning motsvarande ca 1.5 dl strösocker)
3 ägg rumstempererade
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötmjöl
3 msk malen kanel
1 tsk bakpulver
1 ägg
Kanel och Bakery+
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret fluffigt och ta i ett ägg i taget och vispa kraftigt.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten.
Forma degen till en korv och skiva den i ca 16 bitar. Rulla bollar och lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Degen flyter inte ut så man kan lägga tätt.
Tryck till lite snett med tummen eller gör ett gaffeltryck, pensla med uppvispat ägg och strö kanel och Bakery+ över.
Grädda i ca 15 minuter.
Tips: Går utmärkt att frysa, tinar snabbt.