Snabbmat igen
Haft lite krångel med datorn, tydligen inte bara jag som drabbats av virus.
Testar nu för att se om det går att få iväg det här, både snabb mat och snabbskrivet inlägg.
Nu är den färska vitkålen som bäst här nere i Alanya.
Vi bor granne med stans bästa grönsaksbutik, Vitamin Manav, så vi behöver inte bära hem de stora huvudena ända från marknaden.
För det är verkligen storlek på vitkålen här, aldrig sett så stora någon annanstans.
Sprängfyllda är de av både smak och C-vitamin, dessutom ett utmärkt val av grönsak om man äter LCHF.
Nu när jag varit lite krasslig passade det perfekt att göra en coleslaw som tillbehör till de ofta förekommande kycklingbrösten, från Altinbicak Et.
När man ändå skär kål, kan man lika gärna göra en större sats . Kålsalladen blir bara godare när den står till sig i kylen nån dag.
Den här fick lite extra fräschhet och mer vitamin C av en pressad citron, blev faktiskt den godaste coleslaw jag gjort.
Coleslaw
1 liter strimlad Vitkål
2 rivna Morötter
Saft av 1 Citron
2 dl Majonnäs
1 dl Turkisk Youghurt
Havssalt
Svartpeppar
Häll den strimlade vitkålen i en bunke, kram den lite mellan fingrarna så blir den saftig.
Blanda ner morötter och häll på citron, salt och peppar. Blanda väl.
Rör ihop majonnäs och yoghurt, bland med kålen. Låt stå i kylen en stund, så smakerna mognar.
Servera till ett stekt Kycklingbröst kryddat med Havssalt och Chiliflingor.
Jag skär bröstet mitt itu, nästan helt igenom och fläker ut till en schnitzel.
Då går stekningen riktigt snabbt och kyklingen behåller sin saftighet.
Smör, Avocado, Cocktailtomat och Persilja till.