Frittata Dolce är en söt Italiensk Frittata – dessert/lunch, här kommer min variant
Rabarber- och kanelfrittata
6 rumstempererade ägg
kanel
2-3 msk erythritol och 1/4 krm stevia
100 gram rumstempererad mascarpone
3 dl finskivad rabarber ( knappt 200 g)
Gör så här:
Skiva rabarbern ca 0,5-1 cm bitar.
Vispa ägg och sötningen.
Vispa kraftigt ner mascarponen, man kan ta cream cheese om man vill.
Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör i och stek rabarbern lite lätt , den ska inte brännas.
Strö/pudra över kanel och häll i smeten och stek vidare på svag värme, rör med gaffel lite då och då försiktigt.
Stek tills den har stelnat på ytan, passa den noga den får inte brännas. Lägg gärna på ett lock efter en stund.
Vänd den med två stekspadar eller med hjälp av lock.
Jag steker ju i gjutjärn och lät därför frittatan vändas över i en annan stekpanna förberedd med lite smör och ganska varm, hjälp den komma loss med stekspaden från botten och kanterna.. Där fick den gå några minuter innan jag stjälpte upp den på skärbrädan.
Vänd över frittatan på en skärbräda eller ett serveringsfat och skär tårtbitar.
Serveras med lättvispad vaniljgrädde dvs, vispa upp grädden med fröna från en urgröpt vaniljstång.
Eller varför inte kall med ut på picknick?
©MariannAndersson