Blanda socker och margarin “fluffigt”. Blanda i mjölet, den hackade mandeln och äggulan. Rör om. man kan gärna sätta i lite vaniljsocker också. Skala, kärna ur och skiva äpplena, lägg i botten av en pajform (ca 28 cm diameter) Klicka ut smeten så den täcker äpplena (mycket kladdig, går bäst med bruk av två teskedar), [...]
Posts Tagged ‘GT’
Fransk äppelpaj! En riktigt smarrig fransk äppelpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk äppelpaj (tarte tatin). Smarrigaste franska äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som är både enkelt och gott. Ingredienser: (4-6 portioner) - 60 g osaltat mjukt smör - 150 g mjöl - 1 äggula - 1 msk [...]
Enkel äppelpaj – recept på den enklaste äppelpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir riktigt gott! Ingredienser fyllning: - 5 äpplen (fasta, syrliga) - 1 dl socker - 1 msk kanel Ingredienser pajdeg: - 1½ dl vetemjöl - 1½ dl socker - 100 g smör eller margarin Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Medel Gör [...]
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. [...]
Äppelpaj med dinkel (lågt GI) – en god och enkel äppelpaj med dinkel – lågt GI. Ingredienser: (6 portioner) 4-5 syrliga äpplen 10-15 valnötter (hackade) 2 tsk kanel eller 1-1/2 tsk kardemumma 1,5 dl dinkelmjöl (fullkorn) 1,5 dl havregryn (fullkorn) 1/2 dl linfrö (krossade) 2 msk sötningsmedel (eller fruktsocker) 100 g smör (eller Arlas smör [...]
En riktigt god och nyttig äppelpaj med lågt GI. Äppelpajen är väldigt enkel och det går väldigt snabbt göra äppelpajen. Enkel äppelpaj smulpaj gjord på äpplen och - äppelpaj med lågt GI. Ingredienser: (12 portioner) - 8-10 äpplen (helst syrliga äpplen) - 9 msk råsocker (brun farin eller fruktsocker går också bra att använda) - [...]
Ett härligt recept och enkelt recept för att göra en knäckig äppelpaj som tar ca 20 minuter att tillaga. Ingredienser (12 portioner) 12 medelstora höstäpplen (vanliga äpplen går bra) 4 dl vetemjöl (tips hälften av vetemjölet kan byttas ut mot havregryn) 4 dl socker 200 g smör Beredning 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skölj äpplena, ta ur [...]
Äppelpaj med mandelmassa! Enkelt recept på hur du bakar en mycket god äppelpaj med mandelmassa. Äppelpajen och mandelmassa blir riktigt gott tillsammans. Pajen görs av vanlig och enkel smulpajsdeg som man blandar med mandelmassa.Ingredienser Äpplen, så många du tycker att det ska vara, skalade och skivade eller i klyftor 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 [...]
Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Ingredienser Pajsmulor: 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 1½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 125 g smält smör Pajdeg: 1 dl filmjölk 1 ägg Fyllning: 1 burk (250 g) kesella 1 dl socker 1 ägg [...]
Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj. Portioner: 8-10 Ingredienser: 250 g osaltat smör, skuret i små bitar 50 g strösocker, knappt 4 msk 400 g vetemjöl, knappt 7 dl vatten, iskallt 2 kg äpplen 50 g smör 250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl 1 krm kanel 1 msk [...]