Snabbdessert eller uteslut sötningen och gör en lunch av det hela!
tillagningstid ca 10-20 min.
4-6 port
Ingredienser:
4 ägg
1 msk Bakery+ sötning (kan uteslutas)
rivet skal från 1 ekologisk apelsin och saften
50 smör till stekning (smält och blanda i äggulesmeten om du gör dem i sufflé formarna)
Gör så här:
Separera äggen. Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa lätt upp gulorna med sötning, saft och finrivet skal.
Vänd ner äggviteskummet i äggulorna.
Stek på mellan värme och fös ihop, efterhand den stelnar lite sänk till låg temp och lägg på ett lock,
låt omeletten/sufflén sätta sig i ca 5 min. Vik över och stjälp upp den på ett serveringsfat, strö färska bär eller lätttinade frysta bär över den ljumma omeletten. Pudra ev över lite Bakery+.
Eller som här lägg över portionsbitar direkt på assietterna.
TIPS:
Kan också gräddas i ugnen 175 grader i ca 15 min. Fyll upp 6 st i 1,5 dl sufflé formar, smörj formarna och ev pudra/strö dem med Bakery+.
De höjer sig som svampar, men sjunker ihop sedan. Pudra med Bakery+ och lägg en skalad skiva apelsin ovanpå.
Klicka på bilderna för större bild