LCHF recept för Flygande Jacob

Vad är godare än en klassisk husmanrätt á LCHF? Här kommer ett recept på en LCHF-vänlig Flygande Jacob.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär filéerna i strimlor. Fräs tills de är genomstekta. Fördela kycklingen i botten på en ugnsform.
3. Klipp baconen, knaperstek en och fördela den över kycklingen.
4. Vispa grädden lätt och blanda sambal oelek, tomatpuré och lite salt och peppar.
5. Bred gräddblandningen över kycklingen. Gratinera mitt i 15 minuter.
6. Strimla vitkålen och blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
7. Strö över jordnötterna vid servering.

LCHF recept för Kycklinggryta med grönpepparsås

Krämig gryta som blir ännu godare med den smörstekta vitkålen. Ett gott sätt att variera vitkålsätandet.

Gör så här
1. Skär kycklingen och löken i bitar och fräs i smör. Skär också paprikan och zucchinin i bitar och låt fräsa med.
2. Tillsätt grädden och crème fraichen. Stöt grönpepparn i en mortel och tillsätt. Låt puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
3. Strimla vitkålen med en osthyvel, kniv eller i matbredaren. Stek i smör på medelvärme tills den blivit mjukare.
4. Smaka av med salt och peppar och servera!

LCHF recept för Kycklinggryta med grönpepparsås


Krämig gryta som blir ännu godare med den smörstekta vitkålen. Ett gott sätt att variera vitkålsätandet.

LCHF Kycklinggryta med grönpepparsås
Portioner: 4 st
Tid: 30 min

Ingredienser
600 g kycklingbröst
1 gul lök
3 msk smör att steka i
1 röd paprika
1 liten zucchini
2 dl vispgrädde
2 dl crême fraiche
2 msk grönpeppar
salt och peppar.
1/4 vitkålshuvud
25 g smör

Gör så här

  1. Skär kycklingen och löken i bitar och fräs i smör. Skär också paprikan och zucchinin i biar och låt fräs också.
  2. Tillsätt grädde och crême fraiche. Stöt grönpepparn i en mortel och tillsätt. Låt detta puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla vitkålen med en osthyvel, kniv eller med en matbredare. Stek i smör på medelvärme tills den har blivit mjukare. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera!
LCHF recept för Kalkongryta

Här är ett gott och nyttigt recept för dig på LCHF-metoden. Passar perfekt till lunch eller middag.

LCHF Kalkongryta
Portioner: 4 st
Tid: 30 min

Ingredienser
600 g kalkonbröstfilé
5 dl grädde
100 g vitkål
1 grön paprika
1 broccoli
Valfria kryddor
1 tsk guarkärnmjöl

Så här gör man
Skiva kalkonbröstet i tunna skivor, lägg den i en plastpåse som du häller olja i och valfria kryddor, skaka runt ordentligt och låt det dra till sig lite. Skriva under tiden ner vitkålen, paprikan och broccolin.
Ta en traktörpanna och släng ner en stor klick smör, ner med kalkonbröstet och stek ordentligt så det får en fin yta, ner med grönsakerna och blanda runt bra, så allt blir genomstekt och får färg. Ner med grädden och guarkärnmjölet(eller redix, finns att köpa lchfbutiker på nätet, jättebra redning!) så det får en lite fastare konsistens. Smaka av och justera kryddning vid behov.

LCHF recept för Wokad kyckling med vitkål och currysås

En supergod wok där currysåsen neutraliserar den heta woken lite och de kompletterar varandra väldigt bra.

LCHF Wokad kyckling med vitkål och currysås
Portioner: 4 st

Ingredienser
500 g färsk kycklingfilé
150 g riven vitkål
En skvätt olja
Chiliflingor
Salt
peppar
Vitlök

2 dl creme fraiche
Curry
Salt
Peppar

Gör så här
Dra igång wokpannan på högsta värmen, ner med olja, och för att få in smakerna ordentligt i den tärnade kycklingfilén så rekommenderar jag att man häller lite olja i en plastpåse och ner med kryddorna och kycklingen o skaka runt. Ner med det i den heta wokpannan och fräs på ordentligt, när kycklingen börjar få ordentligt med färg och börjar bli genomstekt så häll i den strimlade vitkålen tills den blir mjuk. Sänk värmen så det inte bränns. Låt stå och puttra, rör lite då och då.

Ta 2 dl creme fraiche och krydda ordentligt med curry, salta efter smak och släng gärna ner lite peppar för att såsen skall lyfta lite. Currysåsen neutraliserar den heta woken lite och de kompletterar varandra väldigt bra.

LCHF recept för Wokad kyckling med vitkål och currysås

En supergod wok där currysåsen neutraliserar den heta woken lite och de kompletterar varandra väldigt bra.

LCHF Wokad kyckling med vitkål och currysås
Portioner: 4 st

Ingredienser
500 g färsk kycklingfilé
150 g riven vitkål
En skvätt olja
Chiliflingor
Salt
peppar
Vitlök

2 dl creme fraiche
Curry
Salt
Peppar

Gör så här
Dra igång wokpannan på högsta värmen, ner med olja, och för att få in smakerna ordentligt i den tärnade kycklingfilén så rekommenderar jag att man häller lite olja i en plastpåse och ner med kryddorna och kycklingen o skaka runt. Ner med det i den heta wokpannan och fräs på ordentligt, när kycklingen börjar få ordentligt med färg och börjar bli genomstekt så häll i den strimlade vitkålen tills den blir mjuk. Sänk värmen så det inte bränns. Låt stå och puttra, rör lite då och då.

Ta 2 dl creme fraiche och krydda ordentligt med curry, salta efter smak och släng gärna ner lite peppar för att såsen skall lyfta lite. Currysåsen neutraliserar den heta woken lite och de kompletterar varandra väldigt bra.