Kycklinglårfiléer med bakade tomater och champinjoner

Enkla och goda kycklingslårfiléer som du grillar och serverar med tomater och champinjoner!

Gör så här
1. Gör marinad och blanda med kycklinglårfiléerna. Sätt ugnen på 200 grader.Dela tomaterna och grupp ur dem. Gröp ur svamparna. Lägg tomater och svamp på en ugnspplåt med en bakålåtspapper.
2. Stö på örtsalt på tomaterna och svampen. Skiva osten och fördela över. Skiva löken och lägg på tomaterna och toppa med mandelspån. Klicka på ajvar och pesto på svampen. Sätt i ugnen i ca 15-20 minuter. Grilla under tiden kycklingen runtom på grillen.
3. Servera med en fräsch sallad!

Vill du göra en mumsig yoghurtsås?
Gör såsen genom att blanda följande ingredienser: 2 dl turkisk youghurt, salt och svartpeppar, 2 msk hackad mynta. Servera till den ny grillade kycklingen, rucola och de bakade tomaterna och champinjonerna.

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

En enkel och god rätt som de flesta gillar. Den här rätten innehåller följande: Energi (kJ): 2188, Energi (kcal): 523, Kolhydrater (g): 5, Protein (g): 33, Fett (g): 42

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

Pernillas tomatmarmelad med saffran och vanilj

tomatmarmelad_ostbricka
Nu ska ni få ett recept från min kära syss Pernilla! Tomatmarmeladen från sjunde våningen som jag förälskade mig i förra helgen!! ;-)

Ni som känner mig vet att jag inte är så himla förtjust i söta smaker. Inte godis och kakor och definitivt inte sylt o marmelader på bröd, men här gick jag helt ”bananas”! Nu blev jag kär, för att inte tala om rent nyförälskad i en marmelad, om man nu kan bli de! Jo, jag kan! :-P

Till frukost har jag svårt för marmelad, till ostbricka går det an men då i ytterst små mängder.

När Pernilla bjöd på denna marmelad till just frukost och jag tog EN smörgås till… MED marmelad! Ja då fattar ni… ;-)

Den är så vansinnigt god, len i smaken men ändå kryddig och inte så sockersöt utan precis sådär himmelsk så den bara inte går att undvika till en skiva brieost eller på ett rostat bröd.

Igårkväll fick den platsa till ostbrickan och jag har verkligen längtat ända sen i söndags då vi åkte efter att få höra klickljudet när jag öppnade burken jag fick med mig hem! :-P Receptet är inga krussiduller, bara koka, häll upp på burkar och njuuuut! Ni bara måste, måste, måste prova!!

Det här behöver du : 
1 kg skållade och skalade tomater
1 kg syltsocker
1 st vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
1 påse saffran
1 st lime (rivet skal och saft) tillsätts när allt kokat klart.

GÖR SÅHÄR : 
Skålla och skala tomaterna, skär ner i bitar. Lägg i en stor gryta.

Tillsätt syltsocker, saffran och vanilj.

Låt koka i ca 30-45 min. Jag brukar använda potatisstöten för att mosa till den lite extra, under tiden den kokar. Efter 30-35 min, testa med marmeladprov.

(Gör ett marmeladprov för att se om marmeladen är färdigkokt genom att hälla upp en sked marmelad på en kall tallrik. Låt stå kallt en liten stund och dra sedan med skeden genom marmeladen. Om kanterna stannar och inte rinner ihop är marmeladen klar. Annars, fortsätt att koka marmeladen och gör ett nytt prov.)

När den känns färdig tillsätter du limeskalet och saften.
Häll upp i lagom små snygga burkar, jättefint och roligt att ge bort som present. Den går att förvara i rumstemperatur, men jag föredrar att ha den i kylen.

dessert_ostbricka_marmelad_tomatmarmelad
Aldrig mer ostbricka UTAN tomatmarmeladen! ;-)

tomatmarmelad
Mmmm…… Dubbelmums!!

osbricka_marmelad_tomat
Gene, norrländskt tunnbröd, rumsvarm brie och marmelad…

ostbricka_mögelost_cambozola
Cambozola, kvibille och salami/gurkrullar med färskost…
Jag brukar i vanliga fall inte köpa cambozola då jag tycker den är lite för ”bitter” i smaken. Både Roquefort (dyr) och St Agur (billig) är godare men igår hittade jag Falbygdens cambozola och den såg riktigt krämig och fin ut. Den ÄR krämig, len, stark och precis som jag vill ha den så den kan jag verkligen rekommendera.  Lite mellanting av brie och gorgonzola! KÖP! :-P

LCHF recept för Tonfisktallrik med keso

En enkel och snabb LCHF frukost för den som inte har mycket tid på morgonen.

Gör så här
1. Lägg upp keso och tonfisk på en tallrik.
2. Hacka tomaten och lägg över.
3. Hacka persilja och strö över.

Klart! Snabbt va?

Snabb vardagspasta med bacon, vitlök, lime, olivolja och grönsaker

pasta_spagetti_vardagsmat_middagstips
När det gäller snabb och enkel vardagsmat så är pasta i alla former perfekt, det var ju säkert inget nytt men ni ska få tips på en supergod mix av grönsaker och smaksättningar som passar till all slags pasta. Jag har först och främst knaperstekt ett paket bacon och sedan lagt i grönsaker, lök och kryddor…

Här har jag använt tunn, kokt spagetti som jag rört ner i pannan med ;
Sugar snaps
Plommontomater
Zucchini
Schalottenlök
Vitlök
Lime
Olivolja…

Krydda med flingsalt, chiliflakes och massor av svartpeppar! :-P

Egentligen skulle man kunna plocka bort de mesta utom vitlök, lime och olivolja om man har riktigt dunderbråttom! Det är en smaksättning nog så god för en enkel pastamåltid. Men jag hade inte speciellt bråttom idag så jag tog lite av varje. Resultatet av frästa grönsaker, vitlök och lime i olivolja är galet gott, för att inte tala om doften i köket! :-P

Något vettigt recept får ni inte mer än såhär, det är med pasta och snabb vardagsmat man måste våga experimentera och ta ut svängarna lite. Mängder, mått, ditt o datt o hit o dit avgör du själv helt efter eget tycke och smak! ;-)

Önskar er en finfin onsdagskväll allihopa, snart dags för Sveriges mästerkock, det får man ju inte missa!

Ni som följer programmet, har ni hunnit  hitta nån favorit ännu?
Tycker det är lite tidigt än men efter kvällens program kanske… ;-)

grönsaker_pasta_middagstips_recept
Hackat & klart. Bara ner i pannan tillsammans med bacon och fräsa ihop en stund!

bacon_grönsaker_spagetti_pasta_vardagsmat_recept
Krydda med flingsalt, chiliflakes och massor med svartpeppar! Lite extra olivolja före servering… Rör ner spagettin! Klart och gudagott… ;-)

The post Snabb vardagspasta med bacon, vitlök, lime, olivolja och grönsaker appeared first on Kryddburken.se.

Gnocchi i het tomatsås

gnocchi_het_tomatsås
Är det nånting man saknar efter julmat o nyårsfirande med festmåltider den ena efter den andra så är det PASTA!! Hur gott är det inte med pasta, eller som här gnocchi som är små degknyten gjort på potatis men som smakar ganska likt pasta men ändå inte! :-P Brukar ni laga gnocchi förresten??

Till just gnocchi tycker jag det är absolut godast med en härligt, fräsch tomatsås med extra mycket hetta förstås för är det något som saknas vid juletid så är det väl chili på julbordet, inte sant? ;-)

4 port
Det här behöver du : 

1 förp gnocchi 4 port

1 burk plommontomater
1 stor gul lök
1 röd chili, spansk peppar
Svartpeppar från kvarn
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 nypa socker

3 dl grönsaksbuljong
1½ dl gräddmjölk
Salt & peppar
1 näve färska små plommontomater
Ärtskott

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skala och hacka lö och vitlök. Skölj chili och finhacka. Smält smör i en stekpanna och fräs på löken tillsammans med vitlök, chili, oregano, svartpeppar och en nypa socker.

Slå på plommontomaterna från burk, tillsätt buljongen och sänk värmen så tomatsåsen får puttra sakta ca 30 min. Tillsätt gräddmjölken och låt koka ihop, red ev av såsen med en gnutta maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & nymalen svartpeppar.

Fräs på gnocchin i en annan panna med lite olja så den får fin färg, salta och peppra. Servera gnocchin i tomatsåsen med färska små plommontomater och ärtskott.

gnocchi_tomatsås
Enkla ingredienser, precis vad man längtar efter nu när allt julmat och nyårsmenyer är över! Fräscht och gott.

tomatsås_gnocchi
Doften av god tomatsås som puttrar på spisen med chili och vitlök… Inte mycket som slår det! ;-)

gnocchi_tomat_tomatsås
En liten skvätt gräddmjölk om man vill för att runda av och binda ihop smakerna, det behövs inte mycket men ger stor smakskillnad.

gnocchi_tomatsås_recept
Gnocchin ska bara fräsas på hastigt i het stekpanna så den får lite färg.

gnocchi_tomatsås_
S
en är allt redo att serveras. Njut! :-P

The post Gnocchi i het tomatsås appeared first on Kryddburken.se.

Risonipasta med korv och grönsaker


T
ycker ni om risoni? Vi fick det på flyget tillsammans med en het tomatsås och frikadeller, grymt gott! Risoni är ju pasta men ser ut som stora riskorn så ögat luras lite där. ;-)

Här har jag snabbt svängt ihop en allt-i-ett-panna med risoni som fått koka först och sen har jag rört ner tärningar av gårdagens överblivna falukorv samt tomat, zucchini och majs. Det blir otroligt gott men lite av pastavattnet kvar som reder såsen tack vare stärkelsen från pastavattnet blir det krämig och gott! Koka gärna med en buljongtärning för extra smak.

Prova om ni inte gjort det innan. Nu blir det soffmys och TV med familjen resten av kvällen, det är ju ”Bonde söker fru” och det får man inte missa! :-P

4 port
Det här behöver du : 
risoni till 4 port
Vatten + salt

300 gram korv
½ zucchini
3 skalade tomater
1 burk majskorn
1 buljongtärning (jag använde kyckling) 

GÖR SÅHÄR :  
Koka upp vatten i en traktörpanna där allt får plats senare. Koka risonin al dente. Slå bort nästan allt pastavatten men spara lite så  blir det en krämig sås av stärkelsen. Skär korv, zuccini och tomater. (Tomaterna låter jag få ett hastigt dopp i kokvattnet innan jag häller i risoni för att ta bort skalet på dom).

Vänd ner resten av ingredienserna och låt allt värmas upp hastigt på hög värme. En buljongtäning kan vara gott att smula ner också. Smaka av med salt och peppar.


F
alukorven är från gårdagens ungsbakade, den har jag bara skrurit i små tärningar, liksom zuccihi och tomat.


Risonin kokar.


Allt i ett, dags att servera! :-P

 

The post Risonipasta med korv och grönsaker appeared first on Kryddburken.se.

LCHF recept för Fettuccini med pestogrädde och skinka

En snabblagad Fettuccini som du enkelt slänger ihop med endast 7 ingredienser. Perfekt för en LCHF middag eller lunch!

Fettuccini med pestogrädde och skinka
Portioner: 2-3 st

Ingredienser
2 pkt Miracle Noodle Fettuccini
2-3 dl grädde
1,5 msk pesto
200g rökt skinka
1 tomat
Svartpeppar
Riven ost och olja till stekning

Gör så här
Skölj fettuccinin i kallt vatten. Skär skinkan i bitar. Fräs den i lite olja. Häll på grädde, pesto och svartpeppar. Rör om. Tillsätt nudlarna och låt dem koka i ca 10-15 minuter. Skär tomaten. Vänd ner innan servering och smaka av med riven ost.

Servera och njut!

God morgon fredag!


Gomorron!! :-P Det är fredag, å det bubblar så härligt i hela kroppen, vet inte varför men det är väl helgen som stundar och att ha familjen ledig och hemma som bara känns så bra. Solen skiner, fåglarna kvittrar och det jag ser fram emot allra mest just nu är kvällen ute på gården med Nicke och Joline och bara mysa framför elden… Jag förberedde en liten överraskning igår som jag har gömt till stunden i TV-soffan ikväll också… Ska visa lite senare.

Vill ni ha ett himla gott smörgåstips så ska ni ta favoritbrödet i två delar, gärna en grov fralla eller baguette. Bred på philadelphiaost, isbergssallad, prästost, skinka eller rökt korv, tomatskivor, salt och philadelphiaost på översta brödet. Packa in i lite smörpapper och kör i micron 10 sekunder! Osten ska inte smälta, det ska bara bli så där ljummet gott och med en kopp kaffe till så känns det alldeles nybakat och passar extra bra just en fredagsmorgon. Prova! ;-)

LCHF recept för Chili con carne

En lättlagad chili con carne där vi byter ut böner mot stekt svamp.

LCHF Chili con carne
Portioner: 4

Ingredienser
500 g köttfärs
2 st lök, gul
2 st vitlöksklyftor
2 st paprika, röd
2 st tomater, stora
1 burk svamp
2 msk smör
0.5 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
1-3 krm salt
2 krm peppar
1 tsk starkt paprikapulver eller chilipulver

Gör så här

Börja med att skala och finhacka vitlöken och löken. Kärna och tärna sedan paprikan och tomaterna.

Börja sedan med att steka svampen, så den är klar. Medans du steker svampen fräster du löken, vitlöken, kättfärsen och tomatpurén i smör.

Tillsätt sedan krossade tomater, tärnade tomater, svampen, salt, peppar och chilipulvret (alt paprikapulvret). Låt detta puttra i ca 10 min.

När du har smakat av och du är nöjd så serverar du detta med en redig klick créme fraiche och en fin sallad.