Fisksoppa med broccoli och kokosmjölk

torskfile_fisksoppa_soppa_fisk_recept
Igår var jag hemma hos mamma hela dagen och lagade mat i hennes kök. Hon är ju sjuk och har extremt ont i magen efter tarmficksinflammation och först nu efter nästan två veckor kan hon börjar äta lite lagad mat så jag handlade och fyllde kylen och kokade ihop ett par soppor, en tomat/vitkål och en fisk/broccoli och en gryta med kyckling och röda linser b la. och frös in i flera matlådor. Ska fortsätta imorgon med lite mer frukt och mellanmål som går att förbereda. Chiapuddingen gillade hon och den är ju len och bra för magen så lite roliga recept med den får det bli också. ;-) Tipsa gärna om ni sitter inne med nåt gott tips där!

Här får ni första soppan som gick blixtsnabbt att tillaga, den andra tomatsoppan blev ett rejält långkok däremot, recept på den ska ni också få lite senare.

Här har jag använt vit fisk, kokosmjöl, broccoli och milda, lena kryddor… Hon åt en portion av den igår och älskade den! :-P TACK – jag är ju inte så förtjust i fisksoppor själv men denna gick hem hos mamma och det var ju huvudsaken!

Receptet kommer här;

4 port
Det här behöver du : 

2 frysta torskblock a´400 gram alt. färsk fisk
1 påse (30 gram) Santa maria kryddblandning ”Fisk citron & örter”
(innehåller citron, dill och dragon b la. om man inte hittar denna kryddpåse)
1 burk kokosmjölk
1 bukett broccoli
½ pressad citron
1 knippe persilja
Trocomare örtsalt

GÖR SÅHÄR :
Tina och skär i kuber. Hetta upp en stekpanna med rapsolja. Stek fisken så den får fin färg, häll över kryddblandningen, slå på kokosmjölk och små buketter av broccoli. Sänk till medelvärme och låt allt få puttra ihop ca 15 min. Smaka av med trocomare örtsalt. Strö över finhackad persilja före servering.

fisksoppa_kokosmjölk

fisksoppa_torsk_kokosmjölk_broccoli_recept