Macka till allehanda utflykter
Tyvärr är det fortfarande svårt att hitta bra, glutenfria lågkolhydratalternativ om man vill fika något snabbt och försöker handla på flygplatser, tåg och snabbmatsställen.
De här muffinsarna har jag ofta gjort till utflykter och resor, de är perfekta att ha med i väskan som en lättare lunch.
Gör en sats och ta med ut på sprotlovsaktiviteterna, så räcker energin hela dagen.
Vill du ha en lite matigare variant så hittar du här mina köttfärsmuffins.
Ostmuffins
2 dl riven, lagrad ost, typ Västerbotten
2 ägg
1 dl crème fraiche
25 gr smält smör
½ dl pumpakärnor
½ dl solrosfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk stött brödkummin
½ tsk havssalt
Dela äggvita och gula i två olika bunkar och rör samman gulorna med crème fraiche och smält smör.
Blanda ner frön, ost, fiberhusk, kummin och salt.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Lägg i bullformar med hjälp av två skedar, jag fick 12 stycken av den här satsen.
Grädda på 200° i 12-15 minuter, låt svalna på galler.
Frys in muffinsen och ta fram eftersom.
Värm dem då en stund i ugnen, så blir de som nybakta.