Fetaostgratinerade skaldjur – Lättlagat DeLuxe 3

Lördagsnjutning

I min miniserie om lättlagade läckerheter har turen idag kommit till en av mina absoluta favoriträtter, skaldjursgratäng med fetaost och ägg.

Idag blev det perfekt med en sån här lite festligare middag, jag är nämligen klar med manuset till min sjätte kokbok.

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv, den bok där jag för första gången delar med mig av hela min hälsoresa, har varit fantastiskt rolig att göra men också väldigt känslosam att skriva.

Jag vill så gärna dela med mig av hur jag hittat vägen tillbaka från så många sjukdomar, så att fler ska få hjälp att lyckas.

Resultatet, jag det får du vänta med att läsa till i slutet på mars.

Här ovan ser du en bild som fotografen Jan Andersson tog till sin artikel om mig och mina kokböcker i Länstidningen nu i höst.

Dagens gratäng gjorde jag så här:

Finstrimlade en halv liten lök, en vitlöksklyfta och en liten spetspaprika.

Stekte i rejält med smör och kryddade med salt, chiliflingor och oregano.

Skar några plommoncocktailtomater i fyra delar och lät fräsa med en stund.

På med lite vitt vin, benbuljong och osötad ketchup, sen fick allt puttra en lite stund.

Hällde så i en 350 grams förpackning med skaldjur, räkor, musslor och bläckfisk.

Rörde runt och la upp i portionsformar, det blev 3 portioner av den här satsen.

Gjorde en grop och knäckte i ett ägg, smulade över en halv fetaost och lite riven prästost.

Gratinerade på 175 grader i ca ½ timme, åt, njöt och mådde gott.

Här några bilder på snökonst, det blir så vackra formationer av det snödrev som orsakades av nattens blåsväder.

Tomten fick hänga med ut i förmiddagssolen, det blev en hel del bilder även på honom.

I morgon börjar vår Adventskalender, hoppas du följer med oss ända fram till jul.