Smörgåsbakelser med krossade ostbågar

smörgåsbakelser_recept_smörgåstårta
Dessa smörgåsbakelser åt vi på Alla hjärtans dag i lördags! Enkla att göra av vanlig formfranska med goda fyllningar och pålägg.
Jag har gjort dom i två lager, ett med mjukost och kokta ägg och ett lager med bacon och konserverade mandariner. Älskar smörgåstårtor med frukt där salt möter sött. :-P Förutom fyllningen så har jag naturligtvis en grundröra till alla lager samt till att täcka bakelserna med. Krossade ostbågar runt kanterna är ett måste till såna här små godingar. ;-)

4 st
Det här behöver du : 
12 skivor formfranska

Grundröra : 
2 dl grädde
2 msk majonäs
Trocomare örtsalt

Fyllning : 
4 – 6 msk mild mjukost
4 kokta ägg
150 gram bacon
1 burk konserverade mandariner

Garnering : 
Ostbågar
2 hg rökt skinka
12 skivor ost
Physalis
Gröna vindruvor

GÖR SÅHÄR : 
Ta ut rundlar av skivad formfranska. Använt ett lock eller en liten skål. Vispa grädden löst och rör ihop med majonäs och örtsalt. Bred första lagret med mjukost och finhackade, kokta ägg. (du kan röra ihop de kokta äggen med lite av grundröran så det blir saftigt). Lägg på nästa lager och bred med smör och strö över knaperstekt bacon i små bitar. Fördela mandarinerna över och lite av grundröran. Lägg på sista lagret bröd och täck varje bakelse med grundröran som är kvar. Krossa ostbågar i en plastpåse med en kavel eller liknande. Täck sidorna och garnera med ost, skinka, physalis och vindruvor.

smörgåsbakelse_kryddburken