Grillad karréskiva med kall potatissallad

grillat_potatissallad_vitlökssmör
Kikar bara in som hastigast och lockar med en liten grillbild såhär på fredagen. :-P Finvädret är åter tillbaka, solen skiner så kanske blir det grillat ikväll.

Vi befinner oss just nu  på resande fot men är hemma snart igen. Berätta gärna vad ni har för planer i kvällen så kan man få lite inspiration här i bilen! ;-)

Här kommer en klassiker från mig; Potatissallad med rostad lök, ett nygjort vitlökssmör, enkel sallad och världens godaste köttbit med Colman´s marinad!

Marinad med colman´s


Tillbaka i rutan minsann! Har minsann saknat er! ;-) Tack för all empati och kloka ord ni kommer med. Nu tänkte jag berätta om en urgod marinad eller snarare tips på smaksättning till marinad och kött som ska på grillen.

Colman´s senapspulver (detta är inget reklaminlägg). Gjorde en enkelt olja/soya/balsamvinäger/salt & pepparmarinad i helgen och tillsatte 2 msk colman´s. Har ni använt den som smaksättning? Jösses va gott det blev. Inte på något sätt en smak av senap utan en djup, distinkt smak som jag tycker passar lite alldeles exra till just fläskkött då det framhäver smakerna till fullo. Här har jag marinerat fina skivor av karré och det blev vansinnigt gott kunde vi enstämmigt intyga allihopa runt bordet.

Bara som ett litet tips så tycker jag ni ska prova.
Testa också att vispa ner nån tesked i en kall vinegrette till sallad.


Riktigt fina skivor av karré.


Enkel marinad på olja/soya/balsamvinäger/salt & peppar, och ett par matskedar colman´s. Mängden justeras efter tycke och smak. :-P