Ostgratinerade tarteletter med smörstekta champinjoner


Jösses så fort veckan gick, fredag alla redan?! Men det ska bli skönt… Koppla av och njuta med familjen, sovmorgnar och bli lite extra ompysslad! :-P Ehh…? Inte så tokigt…

Idag har jag fejjat lite i köket igen. Lite mer ork och energi än gårdagens om än lite men för mig är det ju avkoppling att stå å köket, önskar bara att jag hade en liten butler vid min sida som tog hand om all disk jag drar fram, alla kladdiga skålar och vispar och så en automatiskt disktrasa som fram som ett jehu så fort det blir lite spill eller så?

En andra bulter som plockar ur och i diskmaskinen, och en tredje som tar hand om tvätt och dammsugning, bäddar sängar och plockar strumpor! Finns de såna?? ;-)

Här kommer mitt lilla bidrag till fredagsmyset i alla fall. Små ostgratinerade tarteletter fyllda med smörstekta champinjoner, creme fraiche, paprika och persilja. Enkla i sin helhet, går snabbt att svänga ihop och såååå vansinnigt goda när dom stått och svalnat en liten stund och blivit liiiite sega i de frasiga skalen. Önskar er alla en toppenfin helg! 

* Tarteletteformarna är köpta på Hemköp och finns i olika variation och storlek. 

10 st
Det här behöver du : 
10 st tarteletterformar
150 gram färska champinjoner
½ röd paprika
½ kruka färsk persilja
1½ dl creme fraiche
½ pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar
Lite hyvlad ost, gärna lagrad

GÖR SÅHÄR : 
Borsta champinjonerna från smuts. Skär i skivor, ca 0,5 cm. Bryn i stekpanna med smör och lite salt på medelvärme tills de fått fin gyllenbrun färg.

Rör ihop creme fraiche med pressad vitlök, salt och peppar. Finhacka paprika och persilja. Rör ner paprika och persiljan när svampen är stekt. Fördela creme fraichen ca 1 tsk i varje tarteletteform, toppa med champinjonröran och huvlad ost. Gratinera ca 10-15 min på 200 grader tills osten smält och de fått fin färg.


Förberedelser; skära, hacka, röra ihop! ;-)


Smörstek champinjoner med en gnutta salt.


Blanda med paprika och persilja.


Klicka ut ca 1 tsk av creme fraiche-röran i varje tartelett.


Fyll på med svampen.


Toppa med en god lagrad, hyvlad ost. Gratinera i ugn på 200 grader ca 10-15 min.


Sådärja! :-P klart på ett kick!