Knäckig rabarberpaj

Ett härligt recept och enkelt recept för att göra en knäckig Rabarberpaj som tar ca 20 minuter att tillaga.

Ingredienser (12 portioner)

  • 12 medelstora höstrabarber (vanliga rabarber går bra)
  • 4 dl vetemjöl (tips hälften av vetemjölet kan byttas ut mot havregryn)
  • 4 dl socker
  • 200 g smör
  • Beredning

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skölj rabarberna, ta ur kärnhusen. Skär rabarberna i grova rabarberskivor, skalet får gärna vara kvar. Lägg dem i en ugnssäker form.
    3. Blanda mjölet med sockret och strö detta över rabarberskivorna.
    4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck rabarberna helt.
    5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    6. När rabarberna fått fin färg är pajen klar!

    Servera pajen ljummen med vaniljglass.

    Tips!
    Gör den lite nyttigare genom att:
    – byta ut hälften av mjölet mot havregryn. Den blir även mycket knäckigare. Mums!
    – använda mindre smör

    Originally posted 2010-12-25 13:23:16. Republished by Blog Post Promoter

    Inlägget Knäckig rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

    Rabarberpaj med mandelmassa
    Rabarberpaj med mandelmassa! Enkelt recept på hur du bakar en mycket god Rabarberpaj med mandelmassa. Rabarberpajen och mandelmassa blir riktigt gott tillsammans. Pajen görs av vanlig och enkel smulpajsdeg som man blandar med mandelmassa.Ingredienser
    rabarber, så många du tycker att det ska vara, skalade och skivade eller i rabarberskivor
    150 g smör
    3 dl vetemjöl
    1 dl socker
    100 g mandelmassa, riven
    Gör så här:
    1. Smör en ungsäker form.
    2. Lägg rabarberna i den smorda formen.
    3. Blanda ihop ingredienserna till en deg.
    4. Kavla eller kläm degen till ett täcke som läggs över rabarberna.
    5. Grädda Rabarberpajen i 225 grader i 25 minuter.
    6. Servera vaniljsås.

    Originally posted 2010-12-18 18:07:22. Republished by Blog Post Promoter

    Inlägget Rabarberpaj med mandelmassa dök först upp på Rabarberpaj.se.

    Min egen rabarberkaka

    Min egen rabarberkaka

    Ingredienser
    6-8 rabarber
    kanel
    150 gram smör
    1 1/2 dl socker
    2 dl vetemjöl
    1 dl havregryn
    1 msk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver

    Gör så här
    1. Skala och skiva rabarberna i 1 centimeters skivor.
    2. Lägg rabarberskivorna i en eldfast ugnsform och strö kanel över rabarberskivorna.
    3. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
    4. Bre pajsmeten över rabarberskivorna.
    5. Lägg pajen i ugnen, 200° ca. 25 min.

    Serveras med vaniljsås eller vanlijglass.

    Originally posted 2010-12-18 13:24:16. Republished by Blog Post Promoter

    Inlägget Min egen rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

    Mumsig rabarberpaj

    Fick det här receptet av att snoka på min mamma när hon bakade när jag var liten, vad jag listat ut så ska du göra så här för att få en mumsig Rabarberpaj!

    Värm upp ugnen till 225 grader, blanda ingredienserna nedan och se till att fatet är både ugnsäkert och insmort med margarin. Lägg på rabarberna som du tärnar först och sen kanel och socker ovanpå. Häll på resten av smulpajen och låt stå i ugnen i ca 25 minuter. Servera med massor av vaniljsås!

    2.5 dl mjöl
    100100 gram margarin
    5-6 rabarber, gärna riktigt stora
    1 1 dl socker
    1 1 msk kanel
    1 Mycket vaniljsås, gärna Marzan

    Originally posted 2009-10-16 16:56:29. Republished by Blog Post Promoter

    Inlägget Mumsig rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

    Holländsk rabarberpaj

    Smarrigt god holländsk Rabarberpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk Rabarberpaj.

    Portioner: 8-10

    Ingredienser:
    250 g osaltat smör, skuret i små bitar
    50 g strösocker, knappt 4 msk
    400 g vetemjöl, knappt 7 dl
    vatten, iskallt
    2 kg rabarber
    50 g smör
    250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl
    1 krm kanel
    1 msk aprikossylt, rågad, utrörd i lite kokhett vatten

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Skala och skär rabarberna i högst 5 mm tjocka skivor.
    3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker (spara 1 msk till senare), äppelskivor och kanel. Koka på svag värme 10-15 minuter tills rabarberskivorna mjuknat, men merparten är hela. Lyft av från värmen och häll av vätskan.
    4. Smörj rikligt en form med löstagbar botten (30 cm i diameter) och pudra lätt med mjöl. Se till att hela formen blir väl täckt.
    5. Kavla ut 2/3 av degen till en platta som inte är tjockare än 2 1/2 mm. Lägg den i formen och pressa ut den mot kanterna. Låt 1 cm hänga ut över kanten. Nagga med en gaffel och grädda 15 minuter.
    6. Kavla ut resten av degen och skär den i 8 strimlor, 1 cm breda. Se till att de har samma längd som formens diameter. Skär också ut en extra lång remsa som ska räcka runt kanten.
    7. Lägg äppelblandningen i det gräddade pajskalet och strimlorna i ett gallermönster ovanpå. Skär av alla bitar som hänger utanför och täck ändarna med den långa degstrimlan. Vecka kanten genom att nypa med tummen och pekfingret. Pudra lätt med resten av farinsockret och grädda 20-25 minuter tills pajen är gyllenbrun. Glasera genast med aprikossylten och servera pajen varm med crème fraiche eller vaniljglass.

    Pajdeg:
    1. Lägg smör, socker och mjöl i en skål och blanda samman med fingertopparna tills det blir till en grynig massa.
    2. Tillsätt lite iskallt vatten och arbeta ihop degen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.

    Originally posted 2009-09-17 18:41:50. Republished by Blog Post Promoter

    Inlägget Holländsk rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

    Glutenfri rabarberpaj

    En smarrig glutenfri Rabarberpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i.

    Det är supergott och enkelt att göra Rabarberpajen. Receptet på den glutenfria Rabarberpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer.

    Ingredienser

    (6 portioner)

    Pajdeg

    – 3 dl MixWell ljust basmjöl
    – 125 gram margarin
    – 1 kryddmått bakpulver
    – 1 msk socker
    – 2 msk vatten

    Pajfyllning

    – 50 gram margarin
    – 1/2 dl socker
    – 2 ägg
    – 100 gram riven mandelmassa
    – 3-4 rabarber
    – kanel efter behag

    Gör så här, pajdeg

    1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i matberedare.
    2. Låt vila kallt i 30 minuter.
    3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
    4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

    Gör så här, pajfyllning:

    1. Smält margarinet.
    2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.
    3. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! får ej koka.
    4. Häll fyllningen i pajskalet. Skala och rabarberskivor rabarberna.
    5. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
    6. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.

    Tidsåtgång

    ca 50 minuter

    Serveras med

    Glass, grädde eller vaniljsås.

    Originally posted 2009-09-17 18:40:04. Republished by Blog Post Promoter

    Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

    Rabarberkaka rabarberpaj

    Recept på rabarberkaka, Rabarberpaj som är en smulpaj med rabarber. Enkel och god Rabarberpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums:

    * 6 rabarber
    * 2 msk socker eller efter smak
    * Pajdeg:
    * 1 dl vetemjöl
    * 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
    * 2 tsk socker
    * 100 g smör eller margarin

    Tillagning av recept

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur rabarberna. Skär dem i tunna skivor eller rabarberskivor. Lägg rabarberskivorna i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberna. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.

    Originally posted 2009-09-17 18:37:58. Republished by Blog Post Promoter

    Inlägget Rabarberkaka rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

    Knäckig rabarberpaj

    En jättegod Rabarberpaj, men inget för den som bantar… Sätt ugnen på 200ºC. Blanda samman havregryn, mjöl och socker. Rör ner smöret och tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 min. Låt den svalna. Skala och skär rabarberna i rabarberskivor. Fördela dem i pajskalet. Smält smör och rör ner socker och mjöl. Späd med grädden till en tjock sås och låt den sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel. Bred ut såsen över rabarberna. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

    Tid: 1 timme

    Muffins 6 portioner
    Du behöver:

    Pajdeg:
    1 dl havregryn
    2 dl vetemjöl
    1 dl socker
    125 g smält smör

    Fyllning:
    4 rabarber
    100 g smör
    2 dl socker
    2 msk vetemjöl
    3 dl grädde
    1 tsk kanel
    100 g flagad mandel

    Originally posted 2009-09-17 18:36:26. Republished by Blog Post Promoter

    Inlägget Knäckig rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

    Ebbas rabarberpaj

    Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare. Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill gå ihop sig. Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över rabarberskivorna. Sätt in i ugnen i 35 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde

    Ugn: 175°
    5-6 goda rabarber (skalas, kärnas ur och skärs i rabarberskivor, som läggs i en ugnsfast form)
    1/2 msk kanel
    1/2 msk malen kardemumma
    (Kryddorna blandas väl med rabarberskivorna)

    Deg:
    3 dl vetemjöl
    2 dl socker
    200 g (!!) smör

    Originally posted 2009-09-17 18:32:29. Republished by Blog Post Promoter

    Inlägget Ebbas rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

    Jennies rabarberpaj

    10 rabarber
    3 msk mald kanel
    1 dl socker
    150 g smör
    2 dl havregryn
    1 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    ½ dl sirap

    En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.

    1. Skala rabarberna, avlägsna kärnhusen och skär dem i rabarberskivor. Blanda rabarberskivorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.

    2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.

    3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på rabarberrabarberskivorna och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter.

    Originally posted 2009-09-17 18:29:55. Republished by Blog Post Promoter

    Inlägget Jennies rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.