Banankaka i ugnspanna
 
 
Det är inte ofta det serveras fikabröd här hemma, men det är hyggligt ofta och mycket jag bakar.
Anledningen till detta är att jag sköter kioskförsäljningen för Qviding Fifs Damlag. 
Ungefär en gång varannan vecka är det hemmamatch på Vallhalla Ip.

I kiosken finns korv och bröd,lite köpefika-bröd,kexchoklad,lite godispåsar,chipspåsar mm, men det som säljer bäst är vårat kära hembakade kaffebröd och kaffe. Okej, är det mycket barn med på matchen så går det en del läsk.

Det varieras en del mellan ex Silviakaka, Kärleksmums och andra mjuka chokladkakor, men till nästa match, nu på söndag har jag börjat baka Bananrutor med chokladglasyr.
Inspirationen till det hittade jag hos Kryddburken.

Receptet till en hel långpanna, ca 30 rutor.

6 rejält mogna bananer
100g smör
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl mjölk

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl,bakpulver,vaniljsocker och kanel. Sikta ner i smeten och vänd runt försiktigt.mTillsätt smöret, de mosade bananerna samt mjölken. Häll smeten i bakplåtspappersklädd långpanna. (typ 30 x40 cm)
Grädda i 175 grader i ca 40 min

Glasyr

2 dl florsocker
1 msk kakao
en liten skvätt mjölk

Rör ihop florsocker och kakao. Tillsätt mjölk, ytters lite i taget.Konsistensen på glasyren är lagom när den sakta rinner från skeden. 
Bred glasyren över kakan när den svalnat av något.

Strö över garnering om du tycker :))