Grillad entrecote är alltid gott! Zucchinisalladen har en god blandning av krispighet från zucchinin och krämigheten från avokado.
LCHF Grillad entrecote med zucchini- och avokadsallad
Portioner: 4 st
Tid: 30 min
Ingredienser
En kruka persilja
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
saften av 1 citron
600 g entrecote i skivor
1 stor zucchini eller två mindre
2 avokador
1 citron
salt
peppar
Gör så här
- Tänd grillen eller ta fram en grillpanna.
- Repa bladen av persiljan, riv eller pressa vitlöken, kärna ur och hacka chilifrukten och lägg det i en mixer.
- Tillsätt spiskummin, paprikapulver, saften av en citron och salt och mixa till en röra.
- Klappa in blandningen på köttbitarna och låt det marinera i minst en halvtimme, gärna längre, i rumstemperatur.
- Skär zucchinin i tärningar och lägg i en skål. Mixa avokadorna med saften av en citron och smaka av med salt och peppar. Blanda med zucchinin.
- Grilla köttet i några minuter på varje sida eller använd en grillpanna på spisen.
- Servera med sallad och citron.