Makaroner med bacon och champinjonsås

makaroner_pastasås_bacon_champinjoner
Visst är det skillnad på pasta och pasta! Form och konsistens smakar så otroligt olika beroende vilken sort man väljer.

Till köttfärssås ska de va tunna spagetti, till carbonara ska de va breda tagliatelle, till falukorv ska det vara gammaldags makaroner och och till allt med större bitar i pastasåsen får det gärna vara fjärilspasta, skruvar eller rigatoni.

All pasta smakar så otroligt olika beroende form och HÄR har vi en sån typisk pastasås som vill ha stora, böjda makaroner… Semper har dom i sitt glutenfria sortiment och dom är såååå goda, sen har jag hittat dom i billigare varianter i storpack på Citygross och dom måste just vara långa o böjda så blir det som bäst! Och ja… Det är fortfarande pasta vi pratar om nu! ;-)

Såsen till denna är busenkel. Bryn lök och bacon i mindre bitar. Tillsätt lite smaker av tomatpuré, soya, chilisås, grädde, svartpeppar och en skvätt vatten och buljong… Blanda ihop med MAKARONER och kokt broccoli. Färdigt!! :-P

Ett middagstips som INTE behöver måttade ingredienser, gör det på en höft, ta så mycket av allt som du tycker och tror blir bra och smaka av, det är det bästa receptet för att få eget tycke och smak på sin middag! :-P

bacon_pastasås_sås_pasta_makaroner
Bacon och lök får bryna ihop ett par minuter….

pastasås_bacon_makaroner_sås
Sen har jag tillsatt tomatpuré, chilisås, grädde, vatten, buljong, salt och peppar… En burk champinjoner…. Koka ihop. Smaka av!

pastasås_bacon_svamp_champinjonerBlanda med kokta makaroner och broccoli… KLART! ;-)