Fullkornspasta i krämig sås med bacon och lök

pastasås_med_bacon_pasta
Vojne, vojne nästan en hel månad sen vi åt pasta! Den bubblan spräcker jag nu genast med ett supergott recept på fullkornspasta i en krämig sås med bacon, philadelphiasot, örter & tomater! Fasen va svårt det är att låta bli att länga efter pasta! :-P

Här har jag i alla fall en stekpanna och en kastrull med kokande pasta. I stekpannan fräser jag på bacon och lök knaprigt, kryddar rejält med svartpeppar, en klyfta vitlök, en skvätt vit balsamico, en massa tomatpuré, kycklingfond, vatten och philadelphiaost…

När pastan är al dente lyfter jag bara över den i såsen och späder med pastavatten som ger en naturlig redning och såsen blir krämig. Serverar med halverade små plommontomater och persilja! Sen kan man äta så det ryker ur öronen för detta är så förbaskat gott!

4 port
Det här behöver du : 
Fullkornspasta 3-4 port
250 gram bacon
1 gul lök
1 hel vitlöksklyfta
Nymalen svartpeppar
2 tsk torkade örtkryddor
2 msk vit balsamico vinäger
3 msk tomatpuré
4 dl kycklingfond (2 msk fond/tärning + vatten)
100 gram philadelphiaost
2-3 dl pastavatten
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Koka upp vatten till pastan och hetta upp en stekpanna till baconet. Skär bacon i bitar, finhacka den gula löken samt vitlök. Fräs på bacon och lök samtidigt. Krydda med svartpeppar och torkade örter redan nu så smaken får hänga med och riktigt svettas ihop.

Koka pastan enligt förpackning men dra bort en-två minuter från koktiden så du får den knappt al dente, den kommer fortsätta tillagas i såsen sen.

Rör ner vit balsamico i bacon & löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp. Rör sist ner philadelphiaosten och låt såsen puttra på svag värme.

Lyft över pastan i såsen och några slevar av pastavattnet. Stäng av plattan, rör om. Smaka av med salt & peppar. Toppa med halverade små plommontomater och persilja.

fullkornspasta_pastasås_bacon
Pasta i sås!!! ;-)

pasta_allt_i_ett_bacon_pastasås
J
a, pasta, bacon och ost… Det blir liksom aldrig fel!

pasta_fullkornspasta_baconsås
Smaklig måltid!