Jämtlandsbesök
Nu i påskhelgen när jag var hemma i Östersund blev det flera besök på Ecocaféet.
Jag har varit inblandad i verksamheten runt caféet ända sen det bara var en tom lokal för snart två år sen.
Jag blev då kontaktad av ägaren Börje Karlsson, som undrade om jag var intresserad att hjälpa till med mina recept och restaurangerfarenheter.
Vi träffades och pratade matfilosofi i 7 timmar, det visade sig att vi tyckte väldigt lika om det mesta vad gäller kost och hälsa.
Sen den dagen har jag varit med på ett litet hörn hela tiden som receptkonsult och rådgivare kring lite av varje.
Jag är ju inte i Östersund så ofta nu, men så fort jag kommer med tåget brukar jag gå dit och äta, fika eller bara prata bort en stund.
Det har blivit lite som mitt andra vardagsrum, det är en väldigt härlig atmosfär och så trevliga medarbetare, vi har blivit som en stor familj.
Jag passade på att ta en bild på en av caféets smoothies nu eftersom jag har ett recept från i vintras i Alanya, som tyvärr inte kom med på bild.
Men innehållet i deras gröna smoothie var liknande min, så då passade det ju bra med lite fin rekvisita runt.
Ecocaféet har inte bara mat, fika och en stor kaffemeny, där finns även ett stort hälsoapotek, tvålar, hudvårdsprodukter, mina frökex från Huså Bröd, böcker, ett ljusterapirum, mängder av teer, Wonderbag, ljus, smycken, nyttigt godis och mycket mer.
På källarplanet jobbar många olika terapeuter som arbetar med friskvård i fina behandlingsrum.
Där kan du välja bland mängder av olika kroppsbehandlingar och terapier, dem kan du läsa mer om här.
Så bor du i Östersund eller har vägarna förbi, missa inte denna gluten/sockerfria hälso-oas på Storgatan 26.
Nu till helgen är det även en stor festival i staden, läs mer här om Awaken Earth som Ecocaféet är med och arrangerar.
Grön smoothie 2 glas
3 dl späda spenatblad
2 dl kycklingbuljong eller kokosvatten
1 välmogen avocado
Saft av 1 citron eller 2 lime
½ äpple eller 1 kiwi
2 msk riven ingefära
1 msk macadamiaolja/avocadoolja eller kokosolja
Blanda alla ingredienser i en mixer och kör tills smoothien blivit slät.
Häll upp i glas och garnera med kokosflagor och ev bipollen.
Nedan ser du min lunch på Ecocaféet på Långfredagen, jag beställde en mix av Västerbottenspaj och röra på varmrökt regnbåge från Börtnan.
Och några av de andra godsakerna jag passade på att provsmaka nu i påsk.