Lång kö till olaglig mjölkförsäljning i Åre!

Kön ringlade lång när det var premiärförsäljning av den olagliga mjölken i Åre. Ja, nästan alla var där – förutom polisen.

Skriver Östersunds Posten 

De skriver vidare:
“Klockan 14 var det dags att öppna kranarna till den uppmärksammade automaten utanför Ica Supermarket, som levererar opastöriserad fjällmjölk, som inte är godkänt enligt livsmedelslagen.

- Vi får se hur länge vi hinner sälja innan någon stoppar oss. Polisen i Åre hade tydligen fått något annat ärende österut, sa Jörgen Andersson, en av bönderna i Såå som ligger bakom mjölk-kuppen.

En av de första kunderna var Billy Söderin. Han hade till och med sig egna mjölkflaskor.
- Det här har jag väntat på, sa han och fyllde på fyra stycken.”

Var det någon läsare här som lyckades få tag på denna lyxiga och hälsosamma mjölk? 

 

 

p

Bloggar etiketter:

Jag vill också köpa olaglig mjölk – Fjällmjölk

“I Sverige är det bara tillåtet med direktförsäljning av opastöriserad mjölk på bondgården. Livsmedelsverket anser att det finns stor risk att opastöriserad mjölk kan sprida olika bakteriesjukdomar.

Men Åre Mjölkgård och Fjällbete anser att den obehandlade mjölken är nyttigare och bättre. Både för miljön och för människan.

Genom att sälja fjällmjölk direkt till kunden får bönderna i Åre större chans att överleva.

– Man kan rädda det fjällnära jordbruket, säger Andersson.

På lördag ska försäljningen av mjölk från automaten, som finns utanför ICA Åre, starta. Jörgen Andersson räknar dock inte med någon stor försäljningssuccé. Initiativet kommer nämligen omedelbart att stoppas av miljökontoret i Åre kommun.”

Skriver Östersunds Posten
Hoppas kön blir så lång att Miljökontoret i kommunen inte kommer fram ;)

 

 

Bloggar etiketter: ,