Stekt sill med purjolökssås 2 port
4 urvattnade filéer norsk saltsill
3 dl strimlad purjolök
3 dl grädde/kokosgrädde
2+2 msk smör
Salt och peppar
Riven muskot
1-2 majrovor
Strimla purjolöken i centimetertjocka, sned skivor.
Skölj ordentligt, låt rinna av och bryn försiktigt i smör.
Krydda med lite salt men var försiktig eftersom sillen är salt. Krydda även med peppar och muskot.
Häll på grädden och låt såsen koka tills den tjocknat lite, ca 10-15 minuter.
Häll purjolökssåsen i en ugnsfast form, lägg de avtorkade sillfiléerna över.
Lägg några små skivor smör på sillen och grädda i ugnen på 225° i ca 20 minuter.
Koka under tiden skivor av majrovan mjuka i saltat vatten.
Häll av vattnet och lägg i en klick smör.
Servera sillen med majrovan och en klick sockerfri lingonsylt.