Fyllda krustader med champinjonstuvning toppad med västerbottensost

fyllning_fyllda_krustader
Är det nånting som är gott till plockmat är krustader. Små tunna, frasiga skal som går att fylla med i princip vad som helst. Man kan äta dom direkt som dom är eller gratinera med fyllning i ugnen. Här har jag gjort två varianter. Skalen finns dessutom i två storlekar. Till de små använde jag brieost och hjortronsylt och de större med fyllning av en champinjonstuvning, toppad med västerbottensost. Perfekt till buffe, plockmat eller lite lyxigare drinktilltugg. ;-)

6 stora krustader med champinjonstuvning
Det här behöver du : 
400 gram färska champinjoner
Salt & vitpeppar
Smör
Vetemjöl
2 dl mjölk
Västerbottensost

GÖR SÅHÄR :
Pensla champinjonerna rena från jord och sand. Finhacka i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och lägg i all svamp utan smör. Låt vätskan få dra ur i ca 5 min under omrörning. Salta och peppra och tillsätt en rejäl klick smör. Pudra över vetemjöl och vänd runt. Tillsätt sedan mjölken och låt allt puttra upp på låg värme till en fin stuvning. Smaka av. Fyll krustaderna, toppa med hyvlad västerbottensost och gratinera i ugn ca 10-15 min i 200 grader.

krustader
Små och stora krustader.

krustader_champinjonstuvning_fyllning
Champinjonstuvningen på gång.

fyllning_krustader
Fyll skalen.

krustader_champinjonfyllning
Toppa med västerbottensost.

krustader_fyllda_brie
Sen skjuts in i ugnen ca 10-15 min på 200 grader.

plockmat_ostbricka_krustader_chark
Servera på buffé, plocktallrik, till ostbricka eller som drinktilltugg. :-P