Kycklinggryta med ingefära och julmust

julmustkyckling_julmustsås_kycklinggryta
En ingrediens för mig totalt okänd i köttgrytor är julmust. Jag gillar att prova udda smakkombinationer men detta var nytt. Jag har kokat julskinka i coca cola, gjort chili och köttgrytor med porter och mörkt öl. Bakat vört har jag gjort på julmust och kokat såser med glögg men inte en enda köttgryta med julmust. Förrän idag! :-P

Resultatet eller smaken var väl inte så imponerade som glöggsåsen jag gjorde men dock så pass välartat god att jag väljer att delge er receptet.

Julmustkyckling har ni säker läst nånstans, kanske till och med provat men jag måste erkänna att här var det ingefäran i receptet som gjorde susen! En kycklinggryta med pepparkakssmak? – Ja, de säger sig självt att det måste till nåt hett o kryddigt för att möta upp det söta så jag lovar, ingefäran här sviker inte. Överdosera gärna! :-P

Det här behöver du : 
4 kycklingfiléer
smör
Salt & peppar
2 msk kycklingfond
2 msk färsk riven ingefära (ta 4 msk)
3 dl julmust
2 dl grädde
1 msk soya
1 burk wokgrönsaker

GÖR SÅHÄR : 
Bryn kycklingfiléerna i het panna med smör. Salta och peppra. När de fått fin färg, tillsätt resten av ingredienserna och låt småkoka på medelvärme ca 10-15 min. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt o peppar.

kycklingfile_gryta_kycklinggryta
Kycklingfiléerna bryns. Saltat och peppras.

kyckling_ingefära_julmustkyckling
Övriga ingredienser jag valde till grytan var grädde, julmust, soya, ingefära och wokgrönsaker.

kycklingfile_recept_kycklinggryta_julmustkyckling
Här får allt nu puttra ihop för att sedan smakas av med salt och peppar. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens. Servera med ris eller potatis, smaklig spis!