Kyckling i ugn

Ugnsstekt kyckling med coleslaw

Fredagskyckling

Idag får du ett av mina mest eftersökta recept här på bloggen, nu i en nyare tappning.

Min ugnsstekta kyckling är väldigt populär, den blir så saftig och god när man steker den länge i ugnen på låg temperatur.

Här har jag kryddat den lite mer som butikernas grillade kyckling, med rökt paprika och vitlök.

Jag stoppade min varma kyckling direkt från ugnen ner i en stekpåse, knöt igen och la ner i Mini-Wonderbag.

Den kallas också Lunchwarmer och fungerar dels till att hålla just lunchlådan varm på jobbet, som långkokningspåse till mindre portioner eller att använda som kylbag till kall mat.

Vi tog med bagen i bilen och gav oss ut i finvädret i onsdags och hade en härlig picknick på Rödön, där vi satt nedanför kyrkan vid Storsjön.

Det var en fantastisk dag, varmt och lugnt på sjön, vilket är rätt ovanligt så här års.

Jag tog den här videon så du får se hur vackert det är här i Jämtland på hösten.

Jag fick igår ett mycket trevligt meddelande från Sarah Collins och hennes Wonderbagteam i Sydafrika.

Min lilla film från Rödön hade vunnit en tävling (som jag inte ens visste om).

The Wonderbag på Instagram sökte en bild på den mest intressanta platsen i världen att ta med sin Wonderbag till och min film vann.

Vinsten var 4 stycken Wonderbags, som jag väljer att dela med mig av till fler som vill sprida budskapet om hur de fungerar klimatsmart som både långkokningspåse och kylbag.

Dels på miljön och dels genom Wonderbag Foundations välgörenhet, för varje bag som säljs så skänks en till en behövande familj i Sydafrika.

De används också som långkokningsbagar i många flyktingläger runtom i världen, där tillgången på vatten och bränsle är mycket begränsad.

Jag kommer att ha en utlottning på en Wonderbag här på bloggen när de har kommit och även ge bort bagar till några som kan och vill sprida den.

Wonderbag på picknick vid Storsjön

Har du en välbesökt blogg, Youtubekanal eller stor Facebook- eller Instagramprofil och känner att du vill ha en Wonderbag för att vara med och sprida budskapet om den vidare?

Hör då av dig i en kommentar till det här inlägget.

Läs gärna mer om bagen och dess positiva inverkan här hos Wonderbag Sweden.

Kyckling i ugn 4 port

1 ekologisk kyckling

2 msk olivolja

2 msk salt

2 msk rökt paprikapulver

1 msk vitlökspulver

1 tsk mald svartpeppar

1 ekologisk citron

2 msk smält smör eller olivolja till pensling

Skölj kycklingen in och utvändigt i kallt vatten. Ställ på högkant i ett durkslag och låt rinna av, värm under tiden ugnen till 125°.

Skär citronen i mindre bitar och blanda salt, paprika, vitlökspulver och peppar.

Gnid in kycklingen med olivoljan och krydda inuti och utanpå med kryddblandningen ordentligt överallt.

Stoppa in citronbitarna i fågeln och lägg på galler i en långpanna.

Ställ in långt ner i ugnen och stek i ca 3 timmar.

Ta ut kycklingen efter en timme och pensla med smält smör. Efter en timme till samma procedur.

Mot slutet av stekningen häller du 2 dl vatten i formen, så stekskyn löstes upp.

Den kan du koka en god gräddsås på, här hittar du min pepparsås.

Prova om fågeln är klar när det gått 2½ timme, det beror lite på hur stor din kyckling är.

Det ska inte komma ut någon rosa köttsaft när den är klar, temperaturen inne vid benet ska då vara 82º.

Täck med folie och låt vila en stund innan du skär upp kycklingen.

Min kyckling som vägde ca 1 kg tog jag ut efter 1½ timmar, efter att jag kört sista 20 minuterna på 250º grilleffekt för att få mer färg.

Den fick sen åka ner i en stekpåse som jag knöt igen, där den lagades klar på 2 timmar i Wonderbag.

Jag hade den med på picknicken och serverade med Huså Bröds Spröda frökex Västerbottensost och en kall sås gjord på spenat, örter, smetana och majonnäs.

Västerbottenskexet är den senaste smaken i deras sortiment, som de bakar efter mitt recept.

Vi var ute hela dagen och tog en tur till Krokom på eftermiddagen och hälsade på mina systerdöttrar som har Café Kroken.

Där blev det en mycket god räkmacka à la LCHF/Paleo till middag, innan vi for vidare till Frösövallen för att titta på den vackra solnedgången.

En underbar dag att lägga på plats i arkivet och minnas länge.

Räkmacka LCHF/Paleo på Café Kroken i Krokom

Utsikt över fjällen och Storsjön från Frösövallen

Stuvad vitkål med äpple och curry

Höstmat

Nu när det går mot höst vill jag ha lite rejälare och fetare mat som mättar och värmer, salladernas tid är förbi för den här gången.

Södra delarna av landet skulle i dagarna få riktigt varmt igen, men när jag skriver det här på tisdagskvällen så är det rätt ruggigt häruppe i Jämtland.

Vi har verkligen skiftande väder i vårt avlånga land, i morse hade vi +7 på promenaden.

Gråkallt väder fungerar inte så bra ihop med min kropp och nu märker jag av min skadade rygg mer än på länge, med ett litet ryggskott som kom efter tågresan.

Men det brukar bli bättre ganska fort bara jag klär mig varmt och rör mig så mycket jag bara kan.

Något som också hjälper till att göra mig bra fortare har jag märkt, är att äta ordentligt med mat, så kroppen får bästa möjlighet till reparation.

Så nu har vi laddat kylen med jämtländskt kött, fisk, ägg och andra nyttiga godsaker.

Här i Jämtland finns väldigt många duktiga mathantverkare och grönsaksodlare, jag handlar oftast på Odenhallen i Östersund, de värnar om det jämtländska.

Idag får du tips på min typ av rejäl höstmat, stuvad vitkål är en riktigt gammal husmansklassiker, här lite uppiffad med curry.

Currystuvad vitkål 2 port

½ lit strimlad vitkål

2 dl syrad grädde, smetana eller kokosgrädde

5 cm purjolök

½ svenskt äpple

2 msk kycklingbuljong

2 msk smör

1-2 tsk curry

½ tsk paprikapulver

Salt

Bryn smöret lätt, häll i den strimlade vitkålen.

Låt steka mjuk på medelvärme utan att få för mycket färg.

Skär äpplet i små bitar och strimla purjon.

Rör ner efter några minuter och krydda med curry, paprika och salt.

Låt fräsa några minuter till, häll på grädden och buljongen.

Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills stuvningen tjocknat.

Servera till ett gott fläsk från någon lokal mathantverkare.

Vill du ta del av fler av mina traditionella rätter så ta gärna en titt på Gammaldags husmanskost på nytt sätt som jag skrivit med Annika Dahlqvist eller Diabeteskokboken för män, skriven med Lars-Erik Litsfeldt.

Diabeteskokboken är just nu prissänkt med 40 kr i länken till Bokus, här nedan ser du några av min fotograf Mikael Erikssons fina bilder.

Recepten i båda kokböckerna är mina favoriter i vår nordiska husmanskost, så de passar förstås till alla som uppskattar naturligt god mat.

 

Frökex, kokbokssignering och Storsjöyran

Mina frökex med kardemumma från Huså Bröd…

Yra dagar

Idag blir det ett tillfälligt avbrott i mitt matlagande till nya kokboken.

Du känner kanske till att det är den stora festivalen Storsjöyran den här helgen, ett återkommande event sen många år i slutet på juli här i Ösersund.

Det händer mycket roligt runtom i stan, så även på Ecocaféet på Storgatan 26, hoppas vi ses där idag eller i morgon mellan 12-15.

Då bjuder jag på Spröda frökex från Huså Bröd och signerar min och Annika Dahlqvists Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som precis anlänt från Lumio förlag idag.

Förra året kom Lindha Vikström förbi och smakade på frökexen…

Jag berättar också hur en Wonderbag fungerar, som finns att köpa i Ecocaféets butik tillsammans med min Wonderbag-kokbok.

Du hittar mig utanför caféet om vädret är bra, annars innanför entrén.

Har du inte möjlighet att komma så kan du köpa boken direkt från förlaget i länken ovan.

Den finns även i bokhandeln, både på nätet och i vanliga butiker.


Glass och semester

Njutbar efterrätt

Något av det godaste jag vet i dessertväg är glass och parfait.

Men inte vilken glass som helst, det ska vara en gjord på riktigt fina råvaror och med betydligt mindre sött än de du vanligtvis köper i glasskiosken.

Det finns idag rätt många glassbutiker som tillverkar hantverksmässig glass på bra råvaror, det blir några sådana glassar per sommar.

Två av mina favoriter är Fryst på Kungsholmen och Sternersborgs i Björnlunda.

Men helst rör jag ihop min glass själv, då vet jag precis vad som är i och kan göra den så söt som just jag vill ha den.

Idag åker jag och Lennart iväg på en veckas semester efter den senaste tidens kokboksarbete, det ska bli väldigt skönt med total avkoppling och datorfri tid.

Under tiden får du här några goda tips på iskalla, njutbara skapelser, klicka på bilderna så kommer du till recepten.

Smultronparfait…

Chokladparfait

Lingonparfait…

Frozen Yoghurt

Avokadoglass…

Mjölkfri avokadoglass

1 välmogen avokado

1 liten banan

1 burk kokosmjölk

1-2 msk honung eller annan sötning

1 krm vaniljpulver

½ tsk mald kardemumma

Det här receptet skapade jag till Anna Halléns LCHF för familjen.

Skär avokadon och bananen i små bitar.

Mixa tillsammans med kokosmjölken till en slät smet, smaksätt med honung och vanilj.

Kör i glassmaskin tills det blivit en krämig glass.

Vaniljglass/parfait 4 små port

1½ dl vispgrädde

2 äggulor

½ msk honung eller valfri sötning

1 krm äkta vaniljpulver

Vispa äggulor och den sötning du föredrar riktigt hårt.

Vispa grädde och vaniljpulver men inte alltför hårt, för då blir glassen/parfaiten inte så len.

Rör ner lite av grädden i äggulesmeten och vänd sen ner resten försiktigt.

Häll upp i små skålar, glas eller koppar.

Ställ i frysen 3-4 timmar, ta sen fram formarna och ställ i kylen en stund att tina  innan serveringen, så kommer smakerna fram mer.

Har du glassmaskin så kör smeten i den istället, då blir det en riktigt krämig glass.

Här nedan ser du några bilder från det kosläpp vi besökte förra helgen, på Rastens Mejeri i Östersund.

Grädden, smöret och det andra vi köpte med hem från deras gårdsbutik smakade fantastiskt gott.

Följ mig gärna på Instagram, så kan du ta del av lite semesterbilder under den kommande veckan.

Här kan du nu förhandsbeställa Gammaldags husmanskost, ett av de projekt jag jobbat med senaste tiden.

Glada mjölkprodukter från Rastens Mejeri…


Storsjön runt och lättfixad fiskgryta med aioli

Solskenspicknick

Den senaste veckan har erbjudit all slags väder här i Jämtland, vissa dagar har varit fyllda av regn, snö och hård blåst från fjällen.

Andra har varit fantastiskt soliga och njutbara, då har jag och Lennart passat på att ta hyrbilen och åka runt till många vackra platser runt Storsjön.

En morgon som bjöd på riktigt vackert väder tog jag ett snabbt beslut att vi skulle ta med en fiskgryta i Wonderbag så vi skulle få en varm picknicklunch.

Jag hade tinat ett paket ekologisk koljafilé i kylen, så det var bara att sätta igång och hacka lite grönsaker, bryna och koka upp 10 minuter och lägga ner fisken i den varma grönsaksröran.

Ner med grytan i långkokningspåsen, packa ner skålar, bestick, lite örter från balkongen, aioli och några flaskor vatten.

Allt var klart på under en halvtimme, sen var det bara att åka iväg med lunchen inpackad i bagaget.

Passa på att njuta av utemat de vackra dagar som kommer, allt smakar så mycket godare på en vacker plats i naturen.

Fiskgryta 2 port

400 g koljafilé

50 g smör

2 tomater

1 liten zucchini

1 grön paprika

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 dl ajvar, jag använde mild

1 dl kycklingbuljong

1 msk gurkmeja

2 tsk timjan

Salt

Chiliflingor

Aioli till serveringen

Skär fisken i kuber på 3×3 cm, krydda med salt och chili.

Dela zucchinin på längden och halvorna på längden igen, skär i centimetertjocka skivor.

Kärna ur och skär paprikan i bitar, skala och strimla lök och vitlök.

Bryn smöret i en gryta och fräs grönsakerna några minuter, krydda lätt med salt och chili.

Skär tomaterna i tärningar och rör ner tillsammans med ajvar, kycklingbuljong, gurkmeja och timjan.

Koka upp och låt puttra 10 minuter under lock, blanda sen försiktigt ner fisken och koka upp en minut.

Smaka av om du vill ha mer sälta eller hetta.

Vill du ha en mildare gryta så tillsätt 1-2 dl grädde eller kokosgrädde.

Har du en Wonderbag så ställ grytan med lock på ett underlägg i bagen, lägg på tyglocket och knyt igen väl.

Grytan håller sig då varm i många timmar tills du blir hungrig.

Storsjön med Åreskutan i bakgrunden…

Sunne kyrkoruin…

Solnedgång på Andersön…


Kokboksskrivande pågår med avbrott för jämtländsk roadtrip

Njutbar utflykt

Du kanske märkt att det varit lite tyst härinne och på andra sociala medier från mitt håll den senaste tiden.

Jag har befunnit mig i total koncentration av skrivande inför min nya kokbok som kommer före jul.

Det blir en bok tillsammans med den nu högaktuelle LCHF-författaren Lars-Erik Litsfeldt.

Han har i dagarna kommit ut med boken Låt bönor förändra ditt liv.

Den boken är skriven tillsammans med Patrik Olsson, blind Typ-1 diabetiker, som just fått en stor förändring i sitt liv tack vare den resistenta stärkelse som finns i just bönor.

Det känns väldigt roligt att göra en bok med Lars-Erik, vi har diskuterat flera bokidéer de senaste åren, så nu är det alltså dags för ett samarbete.

Snabblunch under bokskrivandet…

För att få lite luft och avbrott från skrivarbubblan, tog jag och Lennart en tur upp till trakterna kring Åre igår, när vårvärmen gjorde ett tillfälligt besök i Jämtland.

Vårfloden är i full gång häruppe, så det blev besök vid både Ristafallet och Tännforsen, som var fantastiskt mäktiga båda två.

Först gjorde vi ett fikastopp med chokladtryfflar på mina systerdöttrars Café Kroken i Krokom innan vi for vidare västerut.

Vi hade tänkt äta lunch på Kretsloppshuset i Mörsil, men säsongen har inte satt igång riktigt än, de har bara öppet torsdag till söndag fram till början på juni.

Det blev istället en mycket god hamburgare på Monroe’s i Järpen, det var inga problem att få den utan bröd och pommes frites, med extra bearnaisesås till.

Lowcarb-burgare på Monroe’s i Järpen…

Här hittar du ett av mina recept på hamburgare, komplett med glutenfritt bröd och olika dressingar.

Stärkta av den goda lunchen och ett trevligt samtal med den turkiska kvinna som driver restaurangen, blev det sen flera stopp med promenader för att njuta av det vackra vädret och vattnets mäktiga kraft.

Nu fortsätter jag att skriva vidare, passa gärna på att titta runt i mitt arkiv på över 1500 recept härinne om du behöver matinspiration.

Här kan du se en liten film som jag tog vid Tännforsen igår.

På min Facebooksida hittar du även en video från Ristafallet.


För dig som vill lära dig mer om hormoner – Föreläsning och kurs på Ecocaféet

Therese Renåker

Therese Renåker föreläser i Östersund

Nu ökar möjligheten till nya kunskaper för alla i norr som efterlyst mer föreläsningar och kurser om kost och hälsa.

Oftast är ju dessa förunnade de som bor i södra delarna av landet.

Det håller vi på Ecocaféet i Östersund på att ändra på nu, ofta i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Torsdag den 27/10 kommer Therese Renåker och föreläser om hormoner.

Efterföljande helg har hon också en tvådagars hormonkurs som riktar sig till de som arbetar med hälsa, klicka på länken så kan du läsa mer om den.

Här lite mer om föreläsningen:

”PMS, klimakteriebesvär, övervikt, stress, trötthet eller livsleda – det kanske inte alls är inbillning, dålig karaktär eller ditt ”huvud” det är fel på utan dina hormoner som är i obalans.

Har du läst i olika forum, provat dig fram och försökt begripa, men bara blivit förvirrad och nu inte vet vilket ben du ska stå på eller vem du ska tro på?

Om du är konfunderad, nyfiken eller desperat sökande efter information och kunskap om våra komplicerade hormonsystem, då är detta föreläsningen för dig.

Under två timmar får du insikt i hur din kropp och dess hormoner fungerar och samverkar.

Vi pratar om kostens betydelse, livsstilens påverkan, preventivmedel, kulturella mönster och miljön vi har omkring oss.
Ta med dig dina funderingar och kom! Ingen fråga är för liten, ingen är för stor.”

Therese Renåker är inte bara en mycket kunnig kostrådgivare, hon är även konstnär och författare.

Här nedan några av de vackra mandalatavlor hon målat, här kan du läsa mer om konstverken på AllMyTesign.com och här ta del av hennes skrivande.

Har du inte möjlighet att komma till Östersund så kan du ta del av mängder av intressant information på Thereses hemsida Kloka Råd.

Guldjord av Therese Renåker...

Guldjord av Therese Renåker…

Elementen av Therese Renåker...

Elementen av Therese Renåker…

 

 


Grillad abborre med dillmajonnäs som exempel på strikt LCHF

Grillad abborre med tillbehör

Mer snabbmat LCHF

Gårdagens inlägg om min syn på vad som är och inte är LCHF fick ett enormt genomslag.

De allra flesta som kommenterat i olika forum är eniga med mig om att frukt kan ingå som smaksättning och krydda i maten.

Idag kommer ett recept som borde passa även den striktaste LCHF-are, som aldrig skulle kunna tänka sig en äppelbit i sin mat.

Rädisan, som trots att den växer under jord, innehåller bara 2 g kolhydrater.

Där ser vi också ett exempel på det skeva i att säga att LCHF innehåller bara ovanjordsgrönsaker.

Här har grundaren av LCHF-begreppet i Sverige, Annika Dahlqvist, skrivit en bra definition i sitt inlägg 10 myter om Lowcarb.

Och här ett intressant inlägg från 2008 hos Kostdoktorn, om hans syn på Frukt, näring och viktnedgång.

Dillmajonnäs 3-4 port

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche/kokosgrädde

½-1 dl finhackad dill

1 tsk citronsaft

½-1 tsk osötad senap

Salt och peppar

Rör samman majonnäs och crème fraiche/kokosgrädde.

Blanda ner dill, citron, senap och kryddor.

Plocka ur fiskköttet ur den grillade abborren, lämna bara skinn och ben kvar.

Servera med rädisor, smör och dillmajonnäs.

Lite extra örter blir gott, nyttigt och vackert till.

Här en bild på en stuga i Revsundssjön i Jämtland som jag tog genom tågfönstret på väg till Östersund i helgen.

Där skulle jag mer än gärna sitta och meta abborre:)

Revsundssjön, Stavre i Jämtland


Grillad abborre med dillmajonnäs som exempel på strikt LCHF

Grillad abborre med tillbehör

Mer snabbmat LCHF

Gårdagens inlägg om min syn på vad som är och inte är LCHF fick ett enormt genomslag.

De allra flesta som kommenterat i olika forum är eniga med mig om att frukt kan ingå som smaksättning och krydda i maten.

Idag kommer ett recept som borde passa även den striktaste LCHF-are, som aldrig skulle kunna tänka sig en äppelbit i sin mat.

Rädisan, som trots att den växer under jord, innehåller bara 2 g kolhydrater.

Där ser vi också ett exempel på det skeva i att säga att LCHF innehåller bara ovanjordsgrönsaker.

Här har grundaren av LCHF-begreppet i Sverige, Annika Dahlqvist, skrivit en bra definition i sitt inlägg 10 myter om Lowcarb.

Och här ett intressant inlägg från 2008 hos Kostdoktorn, om hans syn på Frukt, näring och viktnedgång.

Dillmajonnäs 3-4 port

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche/kokosgrädde

½-1 dl finhackad dill

1 tsk citronsaft

½-1 tsk osötad senap

Salt och peppar

Rör samman majonnäs och crème fraiche/kokosgrädde.

Blanda ner dill, citron, senap och kryddor.

Plocka ur fiskköttet ur den grillade abborren, lämna bara skinn och ben kvar.

Servera med rädisor, smör och dillmajonnäs.

Lite extra örter blir gott, nyttigt och vackert till.

Här en bild på en stuga i Revsundssjön i Jämtland som jag tog genom tågfönstret på väg till Östersund i helgen.

Där skulle jag mer än gärna sitta och meta abborre:)

Revsundssjön, Stavre i Jämtland


Jordgubbar på 3 sätt
Jordgubbskaféet på Rödön

Jordgubbskaféet på Rödön

Besök på Jordgubbslandet

Nu har de jämtländska jordgubbarna äntligen mognat, det tog lite extra lång tid den här kyliga sommaren.

Jämtgubbar har en speciellt god smak. Det är ljust långt in på nätterna, så gubbarna får maximalt med sol och ljus när de mognar.

En del som äter LCHF utesluter alla bär ur sin kosthållning.

Jordgubbar är en av de njutningar som jag absolut inte skulle vilja vara utan.

För mig fungerar det riktigt fint att äta dem som dessert eller tillbehör till en måltid.

Jag drar hellre ner på de alkoholhaltiga dryckerna eller mörk choklad och gläds åt vår korta bärsäsong.

Jordgubbar

Idag får du 3 olika varianter på temat jordgubb, två sallader som tillbehör till maten och en liten vaniljparfait med jordgubbar som avslutning på en god middag.

Bor du i Jämtland och vill njuta av nyplockade jordgubbar eller plocka själv, så kan du ta en tur till Jordgubbslandet på Rödön.

Jag och mamma var där och köpte varsin låda nu i helgen, den smaken på jordgubbar får man aldrig på dem som kommer från sydligare delar av landet.

Först ut bland mina 3 recept här nedan kommer ett fräscht tillbehör till en grillmiddag.

Vill du ha fler tips så får du gärna köpa min kokbok Grillmat LCHF, den hittar du här för endast 129 kr.

Sallad med jordgubbar från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson

Sallad med jordgubbar från Grillmat LCHF
Foto Mikael Eriksson

Jordgubbssallad med basilika

Jordgubbssallad med basilika 4 port

250 g jordgubbar

½ dl strimlad basilika

3 msk mild olivolja

1 msk vit balsamvinäger

Flingsalt

Skiva jordgubbarna ner i en bunke. Häll över olja, vinäger, basilika och lite flingsalt.

Blanda runt försiktigt och lägg upp i en vacker skål.

Låt stå i rumstemperatur en halvtimme så smakerna mognar fram.

Smula över lite extra flingsalt vid serveringen, det gör jordgubbssmaken ännu mer intensiv.

Getostsallad med jordgubbar

Jordgubbssallad med getost, rosmarin och citron 2 port

Några salladsblad, jag hade romansallad

100 g getost

6 jordgubbar

Strimlat skal av ½ ekologisk citron

1 msk finhackad rosmarin

3 msk 0livolja

1 msk mörk balsamvinäger

Lägg ut några fina salladsblad runt två tallrikar. Smula över osten och lägg på delade jordgubbar.

Finstrimla citronskal och rosmarin, strö det över salladen.

Avsluta med att ringla över generöst med olivolja och vinäger.

Vaniljparfait med jordgubbar

Vaniljparfait 4 små port

1½ dl grädde

2 äggulor

½-1 msk honung eller annan sötning

ca ½ tsk vaniljpulver

Vispa äggulor och den typ av sötning du föredrar riktigt hårt.

Vispa grädde och vaniljpulver, men inte alltför hårt för då blir parfaiten inte så len.

Rör ner lite av grädden i äggulesmeten och vänd sen ner resten försiktigt.

Häll upp i små koppar eller glas. Dubbla satsen om du vill göra en större form.

Ställ i frysen några timmar. Jag tar fram parfaiten och ställer i kylen en stund att tina  innan serveringen, så kommer smakerna fram mer.

Ett fjärde tips att äta jordgubbar och kanske det godaste, solmogna gubbar naturell :)

Picknick med jordgubbar

Jordgubbspicknick på Isön, Storsjön