Hej igen allihopa, nu är jag tillbaka efter helg o förkylning då mer eller mindre hela familjen legat däckad med feber, ont hals, bihålor och det har förbrukats mer snytpapper än mat vill jag lova men nu börjar det ordna till sig. Imorgon jobb och skola igen.
Vill passa på att tacka för alla otroligt bra tips på recept av det jag har i frysen, jag har lyckats komponera ihop en massa goda middagar som ni självklart ska få ta del av.
Alla era tips hittar ni HÄR >>
Nu dessutom har snön kommit, inte i några mängder men utetemperaturen har sjunkit rejält och ingen är väl gladare än hundägare när marken fryser på istället för plusgrader och lera… Ja, ni förstår!
Apropå temperaturer så får jag ofta frågor om just detta vad gäller kött av olika slag. Vilken innertemperatur ska det vara på fläskkött, vilt, nöt etc. Här kommer en mycket användbar lathund att printa ut och tejpa upp på insidan av ett köksskåp tex.
Tips på härlig vintermat kanske?!
(Klicka på bilderna för att komma till recepten)
Fr.vä; Slottstek med gräddsås och pressgurka. Norrländsk kalops.
Fr.vä; Möra fläskkotletter med champinjoner och skysås. Färsbiffpanna.