Indisk kycklinggryta


Ja nu jäklar har vi satt de Nilssonska smaklökarna på prov för när det gäller indisk matlagning så är den vääääldigt sparsam här hemma, men de får bli ändring på de!

Vi har provat en grymt god sås till kyckling, full med härliga kryddor och klockrena indiska smaker. En riktig fullträff. Att hela huset sen doftade som en hel indisk gaturestaurang gjorde inte saken sämre.

Hettan i det indiska köket är verkligen av en helt annan karaktär än den vi är vana vid i form av chili, chilisåser, vitlök och heta dressingar. Detta smakade verkligen kryddor, både lena kryddor, heta, söta, beska, salta, ja allt på samma gång! I burkens lock finns de torra kryddorna som ska fräsa ihop med kycklingen, sen slår man över såsen och låter puttra en stund.

Ganska svårt att urskilja smakerna för en ovan som jag i detta kök men myntan och koriandern gick inte att ta miste på, inte heller tomat… :-P Haha, nu fick jag inte många plus i kanten av er experter på området men detta ska jag absolut utforskas vidare!


Geeta´s spice & stir i smaken ”Pudina tikka”, (från House of Milton) en mild krämig sås med massor av smak av tomat, mynta och koriander. En gnutta hetta av ingefära och hela huset fullt av doftande indiska kryddor. Det händer inte för ofta i Kryddburkens kök skall tilläggas men var verkligen riktigt, riktigt gott! Serverade med jasminris, lättkokt minimajs och hackade pistagenötter på toppen.


Lite extra grönt krisp kunde jag inte låta bli att blanda ner i grytan. Sugarsnaps, bland det godaste… ;-) Vet inte om det är så ”indiskt” men gott blev det iaf! Vad brukar man använda för grönsaker i det indiska köket?


Alltsammans med den krämiga såsen.


Nu undrar jag förstås om ni sitter inne på något väldigt gott indiskt recept ni kan dela med er av??

Gärna enkelt för en nybörjare som mig… ;-)