Favorit i repris – makaronipizzan!

annorlunda_pizza_makaronipizza_pastapizza
Det här är ett himla fiffigt recept då både kylskåp och skafferi tenderat att ha små slattar av allt mjöligt som bara blir liggande. En makaronipizza är egentligen en ”makaronipudding” fast med lite roligare pålägg, tunnare form, mer smak av pizza i och med tomatsås och kryddor och så mycket godare. Barnen tycker dessutom det är himla roligt att äta pizza med makaroner på! :-P

Det brukar oftast bli falukorvskivor på våra, hackad lök och tomatskivor. Som du förstår kan du laborera och ändra och lägga till och ta precis det som just du har små slattar av i kylskåpet. Kanske skinka, bacon, svamp, spenat, rivna morötter etc etc. Det är lätt att göra denna ”pizza” till en favorit, och snabbt, smidigt och enkelt är det! ;-)

Det här behöver du :
5 dl Barilla fusilli (okokta)
4 ägg
6 dl mjölk
2 dl tomatsås (ex. Mutti passata)
Salt & peppar

Pålägg :
400 gram skivad  falukorv
2 salladslök
4 tomater

Gratinering :
2 dl riven ost
Pizzakrydda

GÖR SÅHÄR :
Smörj en långpanna. Fördela pastan, okokt över botten. Lägg på korv i skivor, tomat, hackad lök och oregano. Vispa ihop ägg, mjölk och tomatsåsen och slå i långpannan. Toppa med riven ost. Grädda i ugn 180 grader ca 25-30 min.

pizza_makaronipizza
Pasta i plåten sen är det bara att lägga på vad man vill ha på ”pizzan”.

makaronipizza_pizza_falukorv
Slå sen på äggstanningen med tomatsåsen.

makaronipizza_ugnsplåt
Riv över en god ost och skjuts in i ugnen, ungefär en halvtimme.

makaronipizza_falukorv
Sådärja! ;-) Middan på bordet.


Servera pizzasallad till!

Pizzasallad :
1/4 vitkålshuvud
en kastrull kokande vatten
2-3 korkar ättika (Perstorps ättika 24%)
3/4 dl solrosolja eller annan matolja
2 msk vatten dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 msk oregano
1 tsk finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Om du lägger vitkålshuvudet i en stor matkasse så kan du hyvla utan att du får vitkål i hela köket! Lägg sedan all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Skölj sedan under kallt vatten och låt rinna av. Använd en rymlig plastbunke med tättslutande lock till salladen eller en plastpåse. Tillsätt alla ingredienserna, på med locket och skaka om burken/påsen väl. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet : 1 vecka.

makaronipizza_pizza_falukorv_pastapizza
Smaklig måltid och glöm inte att prova receptet och gör din egen favorit.