Fylld paprika 2 port
2 stora eller 4 mindre paprikor
300 g köttfärs eller tärnat, stekt kött
2 ägg
1 finhackad, gul lök
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
2 msk oregano
Havssalt och peppar
8 champinjoner
8 cocktailtomater
12 svarta oliver
3 msk olivolja
Blanda färsen eller det tärnade köttet med ägg, lök och kryddor i en bunke. S
kär av locket av de små paprikorna eller dela de större på längden, ta bort kärnhuset.
Fyll paprikorna med blandningen, tryck till så de blir väl packade.
Skär svamp och tomat i fyra delar och lägg i botten av en ugnsfast form, krydda med salt och peppar.
Strö oliverna över och placera ut paprikorna så de står stadigt.
Lägg på locken på de små och ringla olivolja över. Grädda på 175º i ca 40 minuter.
Servera med aioli och en grönsallad.
Vill du hellre laga till en vegetarisk paprika, klicka då på bilden nedan.