En supergod wok där currysåsen neutraliserar den heta woken lite och de kompletterar varandra väldigt bra.
LCHF Wokad kyckling med vitkål och currysås
Portioner: 4 st
Ingredienser
500 g färsk kycklingfilé
150 g riven vitkål
En skvätt olja
Chiliflingor
Salt
peppar
Vitlök
2 dl creme fraiche
Curry
Salt
Peppar
Gör så här
Dra igång wokpannan på högsta värmen, ner med olja, och för att få in smakerna ordentligt i den tärnade kycklingfilén så rekommenderar jag att man häller lite olja i en plastpåse och ner med kryddorna och kycklingen o skaka runt. Ner med det i den heta wokpannan och fräs på ordentligt, när kycklingen börjar få ordentligt med färg och börjar bli genomstekt så häll i den strimlade vitkålen tills den blir mjuk. Sänk värmen så det inte bränns. Låt stå och puttra, rör lite då och då.
Ta 2 dl creme fraiche och krydda ordentligt med curry, salta efter smak och släng gärna ner lite peppar för att såsen skall lyfta lite. Currysåsen neutraliserar den heta woken lite och de kompletterar varandra väldigt bra.