Bacon-klubbor

baconklubbor
Hej igen, det blir långt mellan uppdateringarna här på Kryddburken just nu men jag hinner inte med allt i vardagen som jag skulle önska. Mycket på jobbet o ingen semester o familj o kontor som ska skötas och pysslas om. Men som jag skrev i ett tidigare inlägg så lovade jag er receptet på BACON-KLUBBORNA! Så det kommer här! :-P

Vad jag i efterhand skulle justerat i receptet är att istället för stekfläsk/tjocka skivor bacon använda hel bit rimmat sidfläsk som man själv skär i lagom tjocka skivor, ca 1 – 1,5 cm. Då bränns inte kanterna lika lätt som de gör om man viker ihop tunnare skivor. Marinaden tycker jag är klockren, men vill man ha lite extra sting så ta några droppar D’Elidas på samt flingsalt efter grillning. Vill man ha en rökig smak, använd ett rökt flingsalt!

ca 10 st
Det här behöver du : 
10 tjocka skivor rimmat stekfläsk
½ dl flytande honung
1 msk malen paprika
2-3 tsk valfri grillkrydda

Efter grillning : 
Några droppar D´Elidas
Flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Vi skivorna dubbla och trä upp på grillspett. Rör ihop igredienserna till marinaden och pensla på. Låt stå över natten i kylskåp om du har tid.

Grilla klubborna på medelvärme, har du marinad kvar så pensla lite under tiden du grillar. Dom fastnar INTE på gallret, även om man kan tro det. ,-)

Lägg upp klubborna för servering och droppa över lite D´Elidas chilisås och strö över flingsalt.

recept_med_bacon_baconklubbor
Trädda på spett och penslade med marinaden.

grillade_baconklubbor
På grillen. Vänd flera gånger och pensla ev. på mer marinad om du fått över.

bacon_klubbor
ÄT OCH NJUT!! Detta är så galet gott! :-P