Om Turkisk Medelhavskost i min matkrönika 100% Naturligt God Mat

Turkisk matkrönika i Jämtland

Nu är vi inne på sista veckan här i Alanya. Vädret har inte visat sig från sin bästa sida i vinter, det har varit riktigt kallt och rått senaste dagarna.

Häromdagen kom till och med lite snö, väldigt ovanligt här, har bara varit med om det en gång förut.

Vi har haft turen att få hyra en mycket bra lägenhet, så det har gått fint att vara inne mer än vanligt.

Internetuppkopplingen via Avea har tyvärr krånglat en hel del senaste tiden, så det här med att sitta vid datorn har det inte blivit så mycket av.

Även WordPress har betett sig konstigt, så bloggandet har inte varit lika roligt som vanligt.

Men inget ont som inte har nåt gott med sig, har ju fått mer tid för annat istället.

Favoritsysselsättningen har den senaste tiden varit bokläsning, något som jag inte tagit mig så mycket tid med sen jag började blogga för snart 3 år sen.

Böcker har ända sen jag var liten betytt väldigt mycket, så det känns fint att jag kunnat börja ägna mig mer åt dem igen.

En som kan glädja sig åt att få läsa min första kokbok LCHF för seniorer snart, är Gisela Askne, som vunnit ett signerat exemplar på en utlottning hos Kostrådgivarna. Grattis!

I dagarna har också min matkrönika hemma i Östersund, 100% Naturligt God Mat, kommit ut.

I det senaste numret handlar krönikan om den traditionella Medelhavskosten här i Turkiet, mat som ser rätt annorlunda ut jämfört med vad de flesta fått lära sig av Livsmedelsverket.

Flera recept på Turkisk mat på mitt sätt finns med i artikeln, bland annat min favorit Saç Kavurma.