Idag är jag hemma i Jämtland och firar min kära Mamma Ingegerd som fyller 87 år.
Så då blir det för ovanlighetens skull härinne lite bubbel i glasen till några goda tilltugg.
Mjukstekta eller friterade små paprikor, Pimientos de Padrón, tillhör mina favoriter bland tapasrätterna.
Jag tycker bäst om att servera paprikorna ljumma tillsammans med serranoskinka, gärna Pata Negra.
Annat som passar till ä oliver, mandlar, vitlöksstekta räkor eller musslor och gärna några Spröda frökex från Huså Bröd, de ger gott tuggmotstånd till.
I höst händer lite nytt på frökexfronten, återkommer mer om det framöver
Pimientos de Padrón och Cava i Barcelona
Pimientos de Padrón 2-4 port
500 g små, gröna paprikor/Pimientos de Padrón
1 dl olivolja
ca 1 -2 msk flingsalt
Skölj paprikorna och låt dem torka.
Värm upp oljan på medelvärme i en stekpanna.
Stek paprikorna i 20-30 minuter, vänd flera gånger. De ska bli mjuka och få lite färg.
Lägg dem på ett hushållspapper att rinna av lite.
Lägg upp paprikorna på ett fat och smula över flingsalt efter smak.