Fiskgratäng på rester
Idag får du tips på en riktigt enkel fiskgratäng jag brukar ta till när jag har rester av rökt fisk i kylen.
Den är inspirerad av Lindha Vikströms mycket goda LCHF-laxpaj, här hittar du den.
Att blanda majonnäs istället för ost och grädde i gratängtäcket som jag gör i min variant blir väldigt gott, perfekt för alla som undviker mejeriprodukter.
Fiskgratäng 2 port
200 g varmrökt fisk, kokt eller stekt går också bra
250 g förvälld bladspenat
1 dl strimlad purjolök
½ dl pumpafrön
25 g smör/ghee/kokosolja
Salt och peppar
Gratängtäcke:
3 ägg
2 dl finhackad dill
1 dl hemlagad majonnäs
Salt och peppar
Bryn spenat, purjo och pumpafrön lätt, krydda med salt och peppar.
Lägg i botten av en smord gratängform och fördela fisken i bitar ovanpå. Jag hade rökt makrill, det blev väldigt gott.
Vispa ihop ägg och majonnäs, blanda ner dillen. Smaka av med kryddor.
Bred täcket över fisken och strö över lite extra pumpafrön.
Gratinera på 175º i 20-30 minuter. Servera med brynt smör, tomat och citron.
Kokbokstips
Behöver du inspiration till vardagsmat eller festmat?
Då hittar du väldigt många recept att ta till i mina kokböcker här nedan.
De tre översta är de som finns kvar av mina inbundna kokböcker, de övriga finns att ladda ned som E-bok.
Baka med frukt & grönt såldes helt slut för några veckor sen, jag hoppas kunna få den utgiven på nytt igen då den blivit väldigt populär.
Även kokboken Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är snart slutsåld, så passa på att beställa nu om du inte vill missa den.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker Skriven med Lars-Erik Litsfeldt
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson
Gammaldags husmanskost på nytt sätt- E-bok Med Annika Dahlqvist
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt SLUTSÅLD